Konservative styrer på velfærden

ANALYSE: Vælgerne vurderer, at K står stærkest i diskussionen om den offentlige sektor. Det viser undersøgelsen af valget 2005.
Skemaet viser, hvor stærkt vælgerne mener, partierne står på de forskellige politikområder. K topper på velfærd, mens S generelt ligger lavt.
Skemaet viser, hvor stærkt vælgerne mener, partierne står på de forskellige politikområder. K topper på velfærd, mens S generelt ligger lavt.
Martin Kaae

Det er udtryk for, at Socialdemokraterne ikke har nogen klar politisk dagsorden. Partiets politik var generelt defineret som delmål af regeringens politik, og det var så passivt, at vælgerne opfatter det som om, de ikke selv har noget at byde på.

Kenneth Thue Nielsen
Valgforsker

Det kommer måske bag på mange vælgere, men det er vælgerne selv, der dokumenterer overskriften: Det Konservative Folkeparti er det førende parti på det politikområde, der hedder "offentlig sektor."

Det er en af mange konklusioner i den store og omfattende undersøgelse af folketingsvalget 2005, der udkom i sidste uge.

Det er 14. gang valgundersøgelsen udgives - denne gang med titlen "Det nye politiske landskab" - af landets valgforskere i tæt samarbejde.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024