Liberalisterne kræver max. 40 pct. skat

NYHED: Det nye parti Liberalisterne vil stille op til Folketinget og drømmer om et liberalt Danmark, hvor skatten er rekordlav og personfradraget højt. Og det kan sagtens lade sig gøre, fastholder partiets formand, der præsenterer Liberalisternes første store udspil – ikke overraskende på skatteområdet.
Kaare Sørensen

Det er i høj grad sigtet med vores udspil at bevise, at det sagtens kan lade sig gøre at skabe råderum for markante skattelettelser uden at skære i den offentlige service – og uden at skære i overførselsindkomsterne til de dårligst stillede.

Torben Mark Pedersen
Formand for Liberalisterne
Skattetrykket skal være ens for alle, og personfradraget skal være langt højere end i dag.

Det er nøglen i det skatteudspil, som partiet Liberalisterne fremlægger senere i dag. Ifølge partiet selv vil det være det mest "ambitiøse udspil fra noget ansvarligt parti til en anden skatte-, social- og arbejdsmarkedspolitik."

"Det er i høj grad sigtet med vores udspil at bevise, at det sagtens kan lade sig gøre at skabe råderum for markante skattelettelser uden at skære i den offentlige service – og uden at skære i overførselsindkomsterne til de dårligst stillede. Og alt, hvad vi præsenterer, er fuldt finansieret. Det er ikke tom luft," lover formanden for partiet, Torben Mark Pedersen.

Skatteforslaget vil finde pengene til de enorme skattelettelser "med gennemførelsen af velfærdsreformer, skatteomlægninger, arbejdsmarkedsreformer og en stram udgiftspolitik."

Dokumentation
Navnestrid:

Venstre har – på grund af partiets fulde navn som Venstre, Danmarks Liberale Parti - gjort indsigelse mod partinavnet Liberalisterne. Den sag ligger nu hos Indenrigsministeriet og der forventes en afgørelse indenfor de kommende uger.

Læs Liberalisternes høringssvar til Indenrigsministeriet her


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024