Marys mave

En biologisk tilfældighed i Kongehuset kan give Danmark en ny, moderne grundlov.

Får en dansk monark en datter og dernæst en søn, er det fortsat sådan i Danmark, at det mandlige køn rangerer højst og snupper kronen og tronen. Så meget for ligestillingen. Og så er det ikke engang et tørklæde, der skygger denne gang.

Altinget.dk
Leder
KRONPRINS FREDERIK HAR - med sin mors velsignelse - øjensynlig fundet i havn med sin tasmaniske veninde Mary Donaldson. Nu kan det gå stærkt: Forlovelse, bryllup - og hvem ved: Måske to børn om bare fem år?

En biologisk tilfældighed i Marys mave kan da få afgørende indflydelse på fundamentet får dansk folkestyre, Danmarks Riges Grundlov fra 1849/1953.

Får kronprinse-parret en datter før en søn, skal lillebror til sin tid være konge - eller skal han?

For hvordan var det nu, at prinsesse Margrethe blev dronning i stedet for ham dér med "om igen for Arveprins Knud"? Tronfølgerloven blev i 1953 som led i grundlovs-fornyelsen lavet om, så en prinsesse i en ren pigeflok - som nu Frederiks og Ingrids - kunne blive dronning før sin fætter.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024