MFere: Fri kl. 16

Sandra Schwartz
En række yngre folketingspolitikere ønsker arbejdet tilrettelagt sådan, at de oftere kan tage hjem ud på eftermiddagen. Det kan ske ved at udsætte afstemninger til dagen derpå.

Venstres Rikke Hvilshøj (33) går i dag i gang med at samle underskrifter blandt alle folketingsmedlemmer for at få en kortere arbejdsuge.

Både tirsdag og torsdag skal medlemmerne blive i folketingsbygningen, indtil ordførerne i salen er færdige med dagens forespørgselsdebat. Typisk er kun ti polikere hængt op i salen, mens de øvrige må vente på afstemningen efter debatten. Det kan kl. 14, 16, 18, 20 - enkelte gange senere.

"Så sidder vi cirka 100 medlemmer rundt omkring på Christiansborg og venter på, at de andre bliver færdige, så vi kan komme i salen og trykke på en knap. Det gør vi jævnligt. Mit forslag er derfor: Hvorfor ikke udskyde afstemningen til dagen efter, hvis det bliver efter kl. 16," siger Rikke Hvilshøj, der også er formand for Folketingets Erhvervsudvalg.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024