Debat

Nedsæt valgsretsalderen til 15 år

MF Kamal Qureshi (SF) er af Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, DGS, blev inviteret til at tale ved dagens store demonstration ved Christiansborg. Ved en tale til gymnasieeleverne foreslår han, at valgretsalderen sættes ned fra 18 til 15 år.
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Når man ved 15 år anses for at være gammel og moden nok til at kunne blive straffet efter landets love, så er man også gammel og moden nok til at have indflydelse på dem.

Kamal Qureshi (SF)
Folketingsmedlem
Hvis de unge havde stemmeret, kunne det være, de i højere grad ville blive sat på den politiske dagsorden. Vi fremsætter derfor i denne folketingssamling forslag om at nedsætte valgretsalderen til 15 år.

Vælgerbefolkningen er blevet ældre, og den høje ende er konstant ombejlet af de politiske partier. Det er på tide at rette op på skævheden og give politisk indflydelse til de unge.

Når man ved 15 år anses for at være gammel og moden nok til at kunne blive straffet efter landets love, så er man også gammel og moden nok til at have indflydelse på dem. Unge 15-årige er i dag lige så bevidste som andre borgere, det siger også flere samfundsforskere.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kamal Qureshi

Læge, fhv. MF (2001-11 for SF)
cand.med. (Københavns Uni. 2000)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024