Nyt EU-uddannelsesprogram for uambitiøst

Peter von Kohl

I globaliseringens tidsalder drejer det sig om konkurrence om de bedste produkter, de bedste ideer og derfor ikke mindst om de bedste hoveder. Alene af dén grund må Europa atter blive et attraktivt og konkurrence-dygtigt studie- og udannelsessted.

Brigitte Wenzel-Perillo
Medlem af Europa-Parlamentet (CDU)
Fakta
Om Brigitte Wenzel-Perillo:

Gruppen for Det Europæiske Folkeparti (Kristelige Demokrater) og De Europæiske Demokrater, Medlem Europa Parlamentet.

Studier i veterinærmedicin (1968-1974). Dyrlæge (1975-1980). Ophold i Rom (1980-1991). Personlig medarbejder for det sachsiske landdagsmedlem, Gruhle (1997-1999). Formand for CDU-lokalafdeling (siden 1991). Næstformand i CDU i Leipziger Land (siden 1999). Medlem af bestyrelsen for CDU's kvindeunion i Sachsen (siden 1999).


Kilde: europarl.eu.int
Strasbourg: Nej, der skal ikke stå ’Erasmus Montanus’ – EU-programmet hedder ’Erasmus Mundus’, men det er dog en anelse tæt på Holberg-figuren, for programmet har dels til formål at styrke samarbejdet mellem europæiske universiteter, men dels også at øge konkurrence-evnen på området ’videregående uddannelser’.

Europa-Parlamentets Kultur-udvalg kunne sammen med Budget-udvalget under sin oktober-samling i hjembyen Strasbourg konstatere, at der afsættes 230 millioner € til formålet, hvis det skal have effekt, mod EU-Kommissionens forslag om 180 millioner. Oprindelig ønskede Parlamentet 300 millioner €, og flere talere var da også inde på, at de 230 millioner sikkert ville vise sig at være for lidt.

Der blev henvist til, at de studerende, der kom fra tredjelande, ville rejse tilbage efter ophold på op til tre uddannelsessteder inden for Unionen, med en stor viden om Europa.

Erhvervs-uddannelser bør efter Kultur-udvalgets mening også indgå i programmet, der i øvrigt skal sikre studerende også fra tredjelande en mulighed for at kunne beherske mindst to EU-sprog.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024