Oppositionen yderligere styrket i december

RISBJERGS SNIT: Trods skattesagen og mistanken om urent trav hos Venstre, så fortsatte det store oppositionsparti fremgangen i december. Blå blok står nu endnu stærkere, viser professor Risbjergs nye snit.
Blå bloks forspring i meningsmålingerne voksede sig endnu større i december måned trods balladen om skattesagen, hvor Venstre kom under mistanke for magtmisbrug.
Blå bloks forspring i meningsmålingerne voksede sig endnu større i december måned trods balladen om skattesagen, hvor Venstre kom under mistanke for magtmisbrug. Foto: Hasse Ferrold
Af Søren Risbjerg Thomsen
Professor, Altinget.dks valgekspert

Oppositionen er yderligere styrket i december måneds gennemsnit af meningsmålinger med en tilslutning fra 53,5 pct. af vælgerne mod 53,0 pct. i november og 49,8 pct. ved folketingsvalget i september.

På trods af at der er sat spørgsmålstegn ved, om ledende Venstre-folk har overtrådt deres beføjelser, er det især Venstre, der har fortsat fremgang fra 32,1 pct. i november til 32,6 pct. i december.

Ingen af ændringerne fra november til december for de enkelte partier eller grupper af partier er dog statistisk sikre.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024