På V-ippen

Klumme: Statsministeren regerer på en drejebog, der udspilles over mere end fire år. Men ingen kender sin levetid. VK-regeringen risikerer et eftermæle som administratorer. Hvis da ikke forårspakken vender meningsmålingerne de nærmeste måneder.
Rasmus Nielsen

Øjensynlig har Fogh skrevet en drejebog, der giver hans regering mere end fire års levetid. Indtil forårspakken kom midt i marts, var det en noget langsomt spillet film, der rullede foran vælgernes øjne. Regeringen administrerede mere, end den reformerede velfærdsstaten.

HVORNÅR ER DET forbi? Et sådan eksistentielt spørgsmål har en-og-anden måske fået tid til at stille sig selv i påskedagene. Også statsminister Anders Fogh Rasmussen?

Det er tilværelsens vilkår, at man ikke kender dens sidste dag. Det gælder også for regeringer. De vil gerne det evige liv men må sande de jordiske realiteter: At det er forbi, førend man aner det.

Øjensynlig har Fogh skrevet en drejebog, der giver hans regering mere end fire års levetid. Indtil forårspakken kom midt i marts, var det en noget langsomt spillet film, der rullede foran vælgernes øjne. Regeringen administrerede mere, end den reformerede velfærdsstaten med mange kostbare overførselsindkomster.

Med en knusende valgsejr i 2001 på kistebunden havde regeringschefen vel langt ind i 2003 grund til at tro, hvad de fleste på Christiansborg også tog for givet: At fornyelsen af vælgermandatet i 2005 blot var formalitet.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024