Prins Henrik om den geniale kulturarv

"Vi er på vej til at bygge et fælles Europa", udbryder Prins Henrik i et interview med Altinget.dks Peter von Kohl i Strasbourg. Han redegør for, hvad der binder os europæere sammen.
Peter von Kohl

Det er Europa Nostras mål at få engageret de unge. Vi inviterer dem, og selvfølgelig er de interesserede, men de mangler jo både penge og tid. Der kommer dog flere og flere. De forstår, at det er til deres fordel. Det er ikke for os - vi er døde om ti, måske tyve år. Men det er de kommende generationer, der skal leve godt af det, vi har forvaltet for dem

Prins Henrik
Præsident for Europa Nostra
Fakta
EUROPA NOSTRA

Siden 1963 har Europa Nostra på privat basis forenet organisationer og foreninger, der ønsker at bevare kulturens udtryksformer, der være sig i form af hele bygninger, indre dele af byggerier, landskabs-elementer eller andet, der kan vise omverdenen og ikke mindst eftertiden, hvad der er vore rødder.

Organisationens styrke er, at den er rådgivende organ ved Europarådet. Den arbejder tæt sammen med den relevante FN-organisation, UNESCO. Og den støttes økonomisk af Den europæiske Union (EU).

I Danmark er Catharina Collet præsident (og på europæisk plan vice-præsident) for Europa Nostra og forestår det store arbejde med at skabe både viden om det bevaringsværdige og om vejen til de midler, der skal sikre bevaringen.

I efteråret vil tre danske projekter blive udmærket – og dermed vises også mangfoldigheden i Europa Nostra’s arbejde:

  • Skjern Å
  • Ærøskøbing
  • Københavns Lufthavns gamle bygning der blev flyttet intakt som følge af det nye byggeri

  • Kilde: Altinget.dk
    Strasbourg: ”Det er de kommende generationer, der skal have glæde af det, vi har forvaltet for dem.”

    En præsident har talt. I Strasbourg under Europa Nostras møde. Og præsidenten er prins af Danmark, Henrik. En tale på det smukkeste fransk til åbning af det årlige møde, denne gang i anledning af 40-året for oprettelsen.

    Han har kastet sig ud på et vand, hvor mange ville have svært at svømme – at tale for noget, der forener Europa. Men her er en mand, der med følsomhed og indlevelse formår at tage pulsen på det, der forener snarere end det, der skiller.

    ”Vi er på vej til at bygge et fælles Europa…”

    Altinget logoChristiansborg
    Vil du læse artiklen?
    Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
    Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
    Seneste fra Christiansborg

    Altinget logo
    København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
    Politik har aldrig været vigtigere
    AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
    Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
    Copyright © Altinget, 2024