Prodi - Kom så i gang, Berlusconi

EU-Kommissionens formand har mistet tålmodigheden med sin landsmand Berlusconi. Det går for langsomt med den nye EU-traktat, sagde han i Europa-Parlamentet.
Peter von Kohl

Nu kommer et andet forslag på bordet: Stadig halvdelen af EU-medlemsstaterne, men nu 66 procent af befolkningen i EU! Det er vi strikt imod, idet ligevægten så ryger sig en tur, og mindretal får alt for let ved at kunne blokere initiativer.

Romano Prodi
Formand for EU-Kommissionen
Strasbourg: "Formandskabet har ikke gjort mange fremskridt i retning af en mulig vedtagelse af Forfatningstraktaten."

Så klar var kritikken fra EU-Kommissionens formand Romano Prodi i går i Europa-Parlamentet. Egentlig skulle det italienske EU-formandskab ved sin formand, ministerpræsident Silvio Berlusconi forklare resultaterne af sidste uges EU-topmøde i Bruxelles. Men det var den tredje instans, EU-Kommissionens formand, den ligeledes italienske Romano Prodi, der løftede pegefingeren.

Romano Perodi betvivlede, at Italien kunne nå sit ambitiøse mål –at få Forfatningstraktaten vedtaget ved december-topmødet i Bruxelles.

Dermed tilslutter han sig vurderingen fra den danske statsminister Anders Fogh Rasmussen (V), der også efter topmødet tvivlede på, at forfatningstraktatens køreplan holder, med mindre det italienske formandskab sætter farten op.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024