Spændende Thulesen-biografi savner det lange lys

ANMELDELSE: Tre tårne af seks til den nye biografi om Kristian Thulesen Dahl. For meget opvækst og for lidt fremtid, skriver Hans Engell. "Men når det kritiske er sagt, er det også en spændende biografi."
Bogen indeholder et væld af underholdende detaljer, skriver Hans Engell i sin anmeldelse til Altinget.dk af den nye politiske biografi.
Bogen indeholder et væld af underholdende detaljer, skriver Hans Engell i sin anmeldelse til Altinget.dk af den nye politiske biografi.Foto: Broe Forlag
Foto:

Han er enormt flittig - han forbereder sig tit i sidste øjeblik men er dygtig til at læse et stort, kompliceret materiale op på kort tid. Hans politiske boldøje er skarpt som en falks - Thulesen Dahl lader sig ikke forvirre af alle mulige detaljer og tal. Han holder først og fremmest det samlede politiske overblik intakt. Som politisk leder er han usentimental - han har eksekveret adskillige politiske dødsdomme.

Hans Engell
Politisk kommentator, fhv. minister

 <img align="left" src="@nyimg=5257@" /><p />

Da Kristian Thulesen Dahl for nylig fejrede 40-års fødselsdag, var der ingen ende på de rosende ord. Finansminister Claus Hjort Frederiksen mødte på regeringens vegne op med en hawaiiskjorte og en velforberedt tale: "Der er kun få, der kan matche dig i tankens klarhed og konsekvens. Faktisk er du hurtigere, end vi nogle gange sætter pris på," sagde han til dagens storsmilende fødselar.

Her kom ministeren sandheden meget nærmere, end de fleste er klar over: Dansk Folkepartis gruppeformand er ikke alene en af dansk politiks mest magtfulde og skarpe politiske profiler - han har haft en karriere, som i hurtighed er helt uden sidestykke. Som Pia Kjærsgaards kronprins og livsnødvendige talknuser har Kristian Thulesen Dahl en indflydelse på udformningen af alle store politiske beslutninger, som går langt ud over ministres og de fleste partilederes formåen. Mens de fleste politikere har indflydelse - større eller mindre - på bestemte fagområder, hører Thulesen Dahl til den lille eksklusive kreds, der kan operere på tværs af alle politikområder.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024