Thulesen Dahl: Vi vil samarbejde med en S-SF-regering

DANSK FOLKEPARTI: DF’s gruppeformand Kristian Thulesen Dahl vil have Dansk Folkeparti til at søge indflydelse i en S-SF-regering, hvis magten skifter efter et valg. Det fortæller han i ny biografi.
Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Thulesen Dahl vil have sit parti til at søge indflydelse i en eventuel S-SF-regering, fortæller han i ny biografi.
Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Thulesen Dahl vil have sit parti til at søge indflydelse i en eventuel S-SF-regering, fortæller han i ny biografi.Foto: Altinget.dk
Rasmus Nielsen

Jeg tror, der vil være en reel mulighed for os for at påvirke, hvad en socialdemokratisk ledet regering gør - og jeg er sikker på, at vi med den vælgersammensætning, vi har, vil få deres accept af at gå ind og søge direkte indflydelse i sådan en situation. Faktisk mener jeg, det er vores pligt at afsøge de muligheder, hvis situationen opstår.

Kristian Thulesen Dahl
Gruppeformand (DF)

Dansk Folkepartis tætte tilknytning til Venstre og Konservative kan blive brudt, lige så hurtigt som den kom i stand efter valget i 2001.

Hvis magtbalancen i Folketinget skifter efter et folketingsvalg, og der bliver dannet en S-SF-regering, som nogle meningsmålinger tyder på, vil Dansk Folkeparti nemlig lægge sig i selen for at samarbejde med venstrefløjsregeringen og få konkrete politiske fingeraftryk på en sådan regerings politik.

Det fortæller Dansk Folkepartis gruppeformand Kristian Thulesen Dahl i den nye biografi "Kristian - Kronprinsen", der udkommer i næste uge på Broe Forlag. Bogen er den første biografi om Dansk Folkepartis magtfulde løjtnant og arvtager og er skrevet af Altinget-journalisten Niels Thulesen Dahl, der også er fætter til DF-politikeren.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024