Udemokratisk at udsætte kommunalvalg

Regeringens overvejelse om at udskyde Kommunalvalget af hensyn til kommunalreformen er udemokratisk og formentlig en sag for domstolene. mener SFs gruppeformand Aage Frandsen. Han får følgeskab af sin kollega i Kristeligt Folkeparti.
Rasmus Nielsen

Udskydelse af valg i flere år er kun noget, der finder sted i ikke-demokratiske lande.

Aage Frandsen
Grupppeformand (SF)
"Horriribelt og udemokratisk."

Sådan karakteriserer SFs gruppeformand Aage Frandsen regeringens overvejelser om at udskyde amts- og kommunalvalg i november 2005 i op til to år af hensyn til en ny gennemgribende kommunalreform.

"Der er forfatningstradition for, at de kommunale valgperioder har en varighed på fire år. Vælgerne har givet kommunalpolitikerne mandat i fire år. Ikke i seks. Og hvis regeringen mener at valgperioden kan udskydes i to år, mener regeringen så også, at valget kan udskydes i tre eller fire år", spørger Aage Frandsen i en pressemeddelelse.

"Det er kun i forbindelse med krig eller naturkatastrofer at valg bliver aflyst. Og et eventuelt behov for en større kommunalreform er vel ikke at sammenligne med en naturkatastrofe. Udskydelse af valg i flere år er kun noget, der finder sted i ikke-demokratiske lande," fastslår Aage Frandsen. Han står fast på, at Kommunalvalget skal afholdes i november 2005.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024