Ungdomsformænd støtter valgkredsreform

BAGGRUND: Unge, uformuende og ukendte kandidater bliver blandt taberne ved en valgkredsreform, frygter ledende venstrefolk med indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen. Men formændene for VU, KU og DSU støtter reformen.
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Jeg er ikke enig med Peter Christensen. VU'erne vil stadig have gode chancer. Vores kandidater er gode til at organisere valgkampe og få vælgerne i tale.

Karsten Lauritzen
VU-formand
Ledende venstrepolitikere fortsætter med at skyde mod den valgkredsreform, som partiet selv har været med til at stykke sammen.

Kritikpunkterne går især på, at reformen vil amerikanisere det danske valgsystem. Reformen betyder blandt andet, at de nuværende 17 amts- og storkredse skæres ned til 10 storkredse.

Her frygter en række venstrefolk, heriblandt indenrigsminister og næstformand for Venstre Lars Løkke Rasmussen, at de store storkredse vil favorisere kendte og pengestærke kandidater.

Politisk engagement, men ingen berømmelse og endnu færre penge, karakteriserer mange af ungdomsorganisationernes folketingskandidater.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024