V-MF'ere utilfredse med Fogh

Tina Møller

Regeringen har opfyldt sine valgløfter, og så er intet mere naturligt, end at Venstre tager en debat om, hvad der nu skal ske.

Søren Pind
Borgmester (V)
Venstre skal bekende kulør og satse på liberale mærkesager som lavere skat og mindre offentlig sektor, lyder det fra MF'ere og bagland.. En bredt sammensat gruppe af venstrefolk både i og uden for folketingsgruppen tager nu et åbent opgør med statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) politiske linje.

Det sker med lanceringen af ti særlige teser, som skal give Venstre en langt skarpere liberal profil end den, som partiets ledelse tegner i dag. Kodeordene er massive skattelettelser til de rigeste, stop for stigningerne i overførselsindkomsterne og en slankere offentlig sektor:

"Regeringen har opfyldt sine valgløfter, og så er intet mere naturligt, end at Venstre tager en debat om, hvad der nu skal ske", siger borgmester Søren Pind, København, og initiativtager til "Venstres ti teser", der sættes til afstemning på Venstres landsmøde i november.

Flere medlemmer af gruppen, der bl.a. tæller seks folketingsmedlemmer, Peter Christensen, Thor Gunnar Kofoed, Marianne Pedersen, Tina Nedergaard, Leif Mikkelsen og Lars Chr. Lilleholt, påpeger, at den praktiske politik på Christiansborg har skubbet Venstres liberale værdier i baggrunden.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024