Valgkamp i skær af terror

KLUMME: Med lidt strategisk spindoktor-tænkning kan de sidste døgns terror-begivenheder godt hjælpe VKO til de sidste nemme stemmer, skriver Altingets redaktør i sin ugentlige klumme ved den uofficielle mediestart på valgkampen.
Rasmus Nielsen

Hvis justitsminister Lene Espersen (K) m.fl. medvirker til at frigive oplysninger i et passende tempo, kan VKO formentlig score ekstra - nogle ville sige ”billige” - stemmer på at nære fremmedfrygten blandt danskere.

Rasmus Nielsen
Redaktør, Altinget.dk
SÅ ER GADER OG lygtepæle pyntet op til valgkamp med plakater for demokratiets mange vandbærere – de i den brede offentlighed ofte ukendte lokale kandidater.

I dag går det uofficielle startskud for valgkampen frem mod kommunalvalget om to uger, der vil revolutionere det politiske landkort. De to store public service-stationer TV 2 og DR varsler massiv dækning både nationalt og ikke mindst regionalt.

Valgforskerne taler, også traditionen tro, allerede om den kommunale valgkamp, der blev væk, men i hvert fald de to tv-stationer vil sørge for, at vælgerne ikke er i tvivl om, at de har en stemmeret, de bør udnytte den 15. november.

Traditionelt har det altid knebet med at få vælgerne hen at stemme til kommunalvalg. Valgdeltagelsen ligger klart under opbakningen til folketingsvalg – også i år frygter eksperter for interessen, især når det gælder valget af de nye regionsråd.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024