Vilstrup: S større end V

Tina Møller

De vælgere, der tvivler på, hvilket parti de skal stemme på, har måske været påvirket af debatten om krigen. Men på lang sigt skal målingerne nok vise, at vi har gjort det rigtige.

Troels Lund Poulsen
Udenrigspolitisk ordfører (V)
Julis anden meningsmåling bekræfter tendensen i den første fra: vælgerne har i løbet af sommeren flyttet sig så meget, at Socialdemokratiet nu har overhalet Venstre som landets største parti og ville få tre mandater mere end regeringspartiet, hvis der blev valg i dag.

Både Socialdemokraterne, SF og De radikale står i en ny måling fra Vilstrup til fremgang i forhold til valget i 2001. Dermed er de to politiske fløje næsten lige store med kun ét mandat mere til de to regeringspartier, Venstre og konservative, og deres støtteparti Dansk Folkeparti, end til den socialdemokratiske fløj.

Valgforskeren Jørgen Goul Andersen mener, at Venstres tilbagegang skyldes utilfredshed blandt vælgerne med partiets politik på især tre områder: Irakkrigen, skattelettelser og statsminister Anders Fogh Rasmussens (V) håndtering af tv-udsendelsen 'Fogh bag facaden' om EU-formandskabet.

Samtidig har Socialdemokratiet især klaret sig godt i debatten om Irakkrigen.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024