EU's topchef vil styrke det globale sammenhold

EU's globale rolle skal være mere tydelig, mener EU's kommissionsformand Ursula von der Leyen, der vil forbedre internationale relationer, blandt ved at styrke det strategiske samarbejde med Afrika og Mellemøsten.

Fordrevne palæstinensere i Khan Yunis. Situationen i Gaza er en af grundene til, at EU skal have en strategi for Mellemøsten, mener EUs kommissionsformand Ursula von der Leyen.  
Fordrevne palæstinensere i Khan Yunis. Situationen i Gaza er en af grundene til, at EU skal have en strategi for Mellemøsten, mener EUs kommissionsformand Ursula von der Leyen.  Foto: Bashar Taleb/AFP/Ritzau Scanpix
Mikala Satiya Rørbech

Det er på en dyster baggrund, at Ursula von der Leyen, EU's nye kommissionsformand sætter retningen for EU's kommende udenrigs- og udviklingspolitik.

Krigen i Ukraine, krigen i Gaza, destabilisering i Mellemøsten og en intensiveret kamp om ressourcer og geopolitiske interesser.

”Hele verden er nu på bristepunktet,” siger hun i det politiske program, der ligger til grund for, at hun blev genudpeget som formand for kommissionen.  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024