Magisterformand udpeget til Dataetisk Råd

ETIK: Formand for magisterforeningen, Camilla Gregersen, er netop blevet udpeget til medlem af Dataetisk Råd. Blandt de nye medlemmer er der også professorer fra CBS og Københavns Universitet.   

Med det nye råd ønsker regeringen at sætte fokus på, at etik og ansvarlighed skal følge med den teknologiske udvikling.
Med det nye råd ønsker regeringen at sætte fokus på, at etik og ansvarlighed skal følge med den teknologiske udvikling.Foto: Jacob Nielsen
Sofie Hvemon

De første medlemmer og formanden for det nye Dataetisk Råd er nu på plads.  

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K), innovationsminister Sophie Løhde (V) og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har nemlig udpeget en række medlemmer til rådet, herunder formanden.

Det oplyser regeringen i en pressemeddelelse.

Dokumentation

Dataetisk Råd er et nyoprettet uafhængigt råd, der skal nuancere og give indspark til den offentlige debat om dataetik. Desuden skal rådet hjælpe erhvervslivet og den offentlige sektor i forbindelse med ansvarligt databrug. 

Medlemmerne i rådet har til hensigt at repræsentere en bred sammensætning af kompetencer fra både det offentlige og private område. Desuden er medlemmerne valgt, fordi de har praktisk erfaring med nye teknologier og ansvarlig behandling af store datamængder.

Regeringen valgte blandt andet at oprette rådet på baggrund af anbefalinger fra ekspertgruppen for dataetik og i forbindelse med reformen "Digital service i verdensklasse". Rådet skal i den sammenhæng arbejde for, at ansvarlig tilgang til dataanvendelse kan blive et konkurrenceparameter både nationalt og internationalt set.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024