Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Analyse af 
Kim Rosenkilde

Regeringens nødhjælp er endnu en lappeløsning på et ramponeret udligningssystem

Finanslovsforslagets ekstra milliarder til kommunerne sikrer regeringen foreløbig ro fra et borgmesterbagland på vej mod valg. At pengene kommer, skyldes ikke kun særlige udfordringer i år, men er også et symptom på dybere skævheder i kommunernes økonomi.

Fredag præsenterede regeringen sit forslag til næste års finanslov med en økonomisk saltvandsindsprøjtning til landets kommuner på 2,5 milliarder kroner.<br>
Fredag præsenterede regeringen sit forslag til næste års finanslov med en økonomisk saltvandsindsprøjtning til landets kommuner på 2,5 milliarder kroner.
Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Kim Rosenkilde

Den kommunale økonomi har mange spidsfindige sammenhæng og komplicerede kringelkroge.

Derfor kan det på én og samme tid være rigtigt, at kommunerne har fået det største løft af deres økonomi i over et årti, mens der samtidig er borgmestre rundtom i landet, som råber op om store besparelser på den lokale velfærd.

Med fredagens finanslovsforslag har regeringen gjort sit for at lukke ned for den splittelse i fortællingen om, at SVM-samarbejdet også er til for at styrke velfærden.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024