Folketingsmedlemmer får mindre pr. overnatning

HOTEL: I år får folketingsmedlemmer godtgjort markant mindre, når de overnatter på hotel i København. Satsen sænkes fra 970 til 800 kr.
Rasmus Nielsen

Pr. nytår har staten sænket det såkaldte hoteldispositionsbeløb til de folkevalgte ved overnatning i København i forbindelse med møder i Folketinget.

Satsen for hoteldispositionsbeløbet i hovedstadsområdet, dvs. det beløb som Folketinget godtgør i forbindelse med overnatning i København, er nedsat fra 970 kr. til 800 kr. pr. overnatning.  

Der er også sket en ændring af det beløb, som Folketinget dækker for medlemmer ved overnatning i forbindelse med møder i storkredsen, hvis afstanden mellem medlemmets bopæl og storkredsen gør det rimeligt -  det gælder f.eks.medlemmer med  bopæl på Sjælland, hvor medlemmet er opstillet på Fyn eller i Jylland. Hoteldispositionsbeløbet ved overnatning i storkedsen f.eks. i Århus er nedsat fra 867 kr. til 800 kr. pr. overnatning, mens det i det øvrige land er forhøjet fra 805 kr. til 850 kr.

Det er Økonomistyrelsen, der har fastsat de nye satser.

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024