Auken genvalgt som spidskandidat

VALG: SF's bagland har ved en urafstemning valgt Margrete Auken som partiets spidskandidat til næste års europaparlamentsvalg. Nummer to på listen bliver partiets tidligere næstformand Tonni Hansen.
Foto: Facebook
Morten Øyen
Med klart flest stemmer er Margrete Auken blevet valgt som SF's spidskandidat til næste års valg til Europa-Parlamentet. Nummer to på listen bliver fagbevægelsesmanden og tidligere næstformand i SF Tonni Hansen.

Anne-Mette Wehmüller og Christine Sidenius blev valgt som henholdsvis nummer tre og fire ved urafstemningen, der blev afsluttet torsdag formiddag.

Ved det seneste valg i 2009 fik SF sit hidtil bedste valg til Europa-Parlamentet med 15,9 procent. Dengang stod Margrete Auken alene for at trække ni procent af alle stemmer.

Hun er glad for at få muligheden for at stå i spidsen for SF ved endnu et parlamentsvalg:

"Det er fantastisk at få klar opbakning fra partiets medlemmer til en så tydelig EU-politik, som jeg og Den Grønne Gruppe står for, og som jo også afspejles i SF's valgprogram. EU-samarbejdet giver os danskere mulighed for at få demokratisk indflydelse på vores egen, Europas og verdens udvikling. Den mulighed skal selvfølgelig udnyttes, og det sker bedst gennem SF og den Grønne Gruppe, der er alene om at håndtere alle krisens aspekter med bud på en økonomi, der både er solidarisk og langsigtet bæredygtig," siger Margrete Auken i en pressemeddelelse.

Fakta
Stemmerne fordelte sig således i forhold til de fire spidskandidater:

Margrete Auken 1245 stemmer

Tonni Hansen 473 stemmer

Anne-Mette Wehmüller 391 stemmer

Christine Sidenius 388 stemmer

Der var 9750 stemmeberettigede medlemmer. 1077 har stemt pr. brev og 1100 har stemt elektronisk, i alt 2177 svarende til 22,3 pct. Der var mulighed for at stemme på 1-2 kandidater.


Kilde: SF

Valget til Europa-Parlamentet ventes at blive 25. maj næste år.

Dokumentation
Kort om kandidaterne:

Margrete Auken:
Sognepræst. Medlem af Folketinget 1979-90 og 1994-2004. Medlem af Europa-Parlamentet for SF siden 2004. 68 år, gift med Erik A. Nielsen. 3 børn. 6 børnebørn.

Tonni Hansen:
Ufaglært LO-arbejder. Lokalformand for 3F-Sydfyn og LO-Sydfyn. 55 år. Bor på Langeland med sin kone og har 2 børn.

Anne-Mette Wehmüller:
Cand.mag. i europastudier, centerleder ved Miljøpunkt, kommunalbestyrelsesmedlem Frederiksberg 2005-2012. 38 år. Bor i Brønshøj med sin mand og 2 børn.

Christine Sidenius:
Cand.scient.adm. fra RUC. Ansat i den Grønne Gruppe i Europa-Parlamentet som politisk rådgiver i Borgerrettighedsudvalget. 48 år, gift med Maria.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Margrete Auken

MEP (SF), næstformand i Europa-Parlamentets Palæstinadelegation
cand.theol. (Københavns Uni. 1971), sognepræst emerita

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024