Bødskov nedlægger officielt verdensmålsråd: Vi er blevet overhalet af EU

Det henlagte Råd for Samfundsansvar og Verdensmål bliver erstattet af et nyt ’Forum for Samfundsansvar og Bæredygtighedsrapportering’.

Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Rasmus Raun Westh

Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål er dødt. Længe leve Forum for Samfundsansvar og Bæredygtighedsrapportering.

Så royalt og dramatisk formulerer erhvervsminister Morten Bødskov (S) sig ikke, men det er essensen: Efter mere end et års uvished bliver Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål nedlagt, og det nye forum oprettet i stedet.

Det sker blandt andet i en erkendelse af, at regeringen delvist er blevet overhalet af EU.

"Vi har i Erhvervsministeriet og i regeringen arbejdet med at levere på Rådets anbefalinger, men er også på nogle punkter blevet ”overhalet” af udviklingen på EU-niveau," skriver Morten Bødskov i et takkebrev, der er sendt til de nu tidligere medlemmer af rådet, der formelt set var valgt frem til 23. juni 2023.

"Netop EU-reguleringen inden for samfundsansvar og bæredygtighed er lige nu i rivende udvikling, hvor Europa-Kommissionen – ligesom regeringen – er ambitiøs ift. at fremme virksomheders bæredygtighed," lyder det i brevet.

Ifølge Bødskovs brev har regeringen blandt andet brugt rådets input til at lave vejledning til virksomheder om EU's krav til bæredygtighedsrapportering og til at påvirke lovgivningen i Bruxelles.

"Vi vil fremadrettet arbejde videre med samfundsansvar i et nyt Forum for Samfundsansvar og Bæredygtighedsrapportering, hvor regeringen agter at videreføre Rådets arbejde," skriver erhvervsministeren.

Brevet er sendt i midten af december 2023, altså et halvt år efter medlemmernes periode er udløbet.

Rådet bestod foruden det tidligere folketingsmedlem Steen Gade, som var formand, blandt andre af Louise Koch, der dengang var global bæredygtighedsdirektør i it-virksomheden Dell; næstformand i 3F Tina Christensen; Ørsteds bæredygtighedschef, Rasmus Skov, Concitos internationale chef, Jarl Krausing og mange flere.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024