Om  
Peter Basland

Boligforening hyrer ny topchef

Peter Basland bliver administrerende direktør i Boligforeningen Arbejdernes Andels Boligforeningen. Han kommer fra et affaldsselskab, hvor han sad i samme stilling.

Boligforeningen AAB ansætter Peter Basland som administrerende direktør fra 11. april 2023.
Boligforeningen AAB ansætter Peter Basland som administrerende direktør fra 11. april 2023.Foto: Foto: AAB

Boligforeningen Arbejdernes Andels Boligforeningen (AAB), der kalder sig Danmarks største almene boligforening, har opsnappet manden, der skal stå i spidsen for foreningen.

Peter Basland er den nye administrerende direktør fra 11. april 2023.

Det skriver Licitationen.

Peter Basland skal overtage roret fra Christian Høgsbro, som efter 15 år på posten som administrerende direktør fik en fyreseddel i november 2022. Årsagerne til at smide ham på porten er uvisse. 

Den nyvalgte topchef, Peter Basland, er ikke helt ubekendt med at have en lederrolle. Han kommer med en bred mængde topledererfaring blandt andet fra affaldsselskabet Norfors I/S, hvor han også var administrerende direktør. 

Derfor er bestyrelsesformand Charles Thomassen ikke i tvivl om, at han vil være den rette til at lede boligforeningen AAB.

"Vi er i gang med en større udvikling og modernisering af vores organisation. Samtidig ønsker vi at fortsætte vores position som en af Danmarks største og mest markante bygherrer," udtaler bestyrelsesformand Charles Thomassen i en pressemeddelelse om ansættelsen ifølge Licitationen

AAB står bag 20.000 almene boliger, der udlejes på omtrent 110 afdelinger i Hovedstaden og omegn. Boligforeningens månedlige omsætning lyder på 120 millioner kroner, en aktiv formuepleje på 1.800 millioner kroner samt en byggeportefølje på godt en milliarder kroner årligt.

Altinget logoBy og Bolig
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget by og bolig kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra By og Bolig

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024