Borgerligt Centrum nægter at dø

LIVSTEGN: Borgerligt Centrum er ikke afgået ved døden, selv om Simon Emil Ammitzbøll har meldt sig ind i Liberal Alliance. Medlemmerne kæmper videre på nettet.
Simon Emil Ammitzbøll gjorde regning uden vært, da han erklærede Borgerligt Centrum for afgået ved døden. De tidligere partikammerater i BC nægter at lade partiet udånde.
Simon Emil Ammitzbøll gjorde regning uden vært, da han erklærede Borgerligt Centrum for afgået ved døden. De tidligere partikammerater i BC nægter at lade partiet udånde.Foto: Ole Toft/Altinget.dk
Christian Juhl Mølgaard

Partiets talsmand Jeppe Søe afviser på partiets blog, at der er tale om en lukning eller en fusion.

"Der er blot sket det, at Simon Emil Ammitzbøll og nogle enkelte andre har forladt partiet. Det skal de jo være velkomne til, men det lukker jo ikke et parti. Radikale lukkede jo heller ikke, da Simon Emil forlod dem," skriver Jeppe Søe.

Lukning var "et grotesk kup"
I tirsdags meddelte Ammitzbøll ellers at det blot fem måneder gamle parti var fortid. Liberal Alliance ville opsluge Borgerligt Centrum, dets medlemmer, pengekasse og også hjemmeside www.borgerligtcentrum.dk, som siden har ledt læserne videre til Liberal Alliance.

"Borgerligt Centrum eksisterer fra dette øjeblik ikke mere," sagde Simon Emil Ammitzbøll ved den lejlighed. Men allerede dengang begyndte protesterne at melde sig.

Borgerligt Centrum lever i bedste velgående - hele baglandet slikker sår og er klar til kamp.

Jeppe Søe
Medlem af BC's partistyrelse

Jeppe Søe - medlem af partistyrelsen - skrev umiddelbart efter, at han var vidne til "et grotesk kup". Årsagen var, at han og et andet styrelsesmedlem, Lars Karstensen, fik at vide, at det møde, hvor fusionsbeslutningen blev taget, var aflyst.

"Det er jo ikke svært at få flertal, når man udelukker dem, man ved vil være imod," sagde Jeppe Søe til politiken.dk.

Nu kæmper de tilbageværende Borgerligt Centrum-medlemmer videre, "slikker sår og er klar til kamp," som Jeppe Søe skriver på partiets blog.

Kamp om penge, lister og domæne
Talsmanden vil kæmpe for at få partiets medlemslister og hjemmeside tilbage, - og ikke mindst en pengekasse, der består af "nogle få tusinde kroner".

Alt det har Simon Emil Ammitzbøll taget med sig ind i Liberal Alliance som del i den fusion, Jeppe Søe og andre medlemmer af Borgerligt Centrum ikke vil acceptere.

Dokumentation

Jeppe Søes blog-indlæg:

Borgerligt Centrum er IKKE lukket ned!
Simon Emil Ammitzbøll har de seneste dage via pressen spredt det rygte, at Borgerligt Centrum er nedlukket og fusioneret med Liberal Alliance. Dette er ikke korrekt. Mandag blev der ganske vist holdt et møde i dele af partistyrelsen, men da nogle fik beskeden om aflysning OG dagsorden ikke handlede om denne sag, er mødet ulovligt.

Derfor er der IKKE sket en lukning eller en fusion. Der er blot sket det, at Simon Emil Ammitzbøll og nogle enkelte andre har forladt partiet. Det skal de jo være velkomne til, men det lukker jo ikke et parti. Radikale lukkede jo heller ikke, da Simon Emil forlod dem.

Borgerligt Centrum lever i bedste velgående - hele baglandet slikker sår og er klar til kamp. Vi vil snarest indkalde til et partistyrelsesmøde, hvor de der stadig er medlemmer af partiet OG partistyrelsen må tage stilling til fremtiden. På dette møde vælges ny politisk formand, organisatorisk formand og næstformand.

Vi er mange i baglandet, der har kæmpet i et år for vores mærkesager - og vi skifter ikke standpunkt efter taburetter eller som vinden blæser. Vi har et godt projekt - og vi tror på vores holdninger - og vi fortsætter derfor.

Men vi er IKKE NAIVE.

Det er en svær kamp at vinde frem, især når vi ikke længere er på Christiansborg. Simon Emil Ammitzbølls afgang efterlader os derfor i en situation, hvor vi ikke vil gå efter Christiansborg i første omgang - det ville være politisk selvmord og realpolitisk umuligt - men vi vil lægge alle vore kræfter i det vigtige arbejde i regioner og kommuner. De kandidater vi har talt med opretholder deres liste og kandidatur - og vi er igang med at kontakte de øvrige, for at høre om de skifter parti - eller bliver hos os i Borgerligt Centrum.

De frafaldne partimedlemmer (Jonathan Nielsen og Simon Emil Ammitzbøll) er p.t. i besiddelse af partiets pengekasse, som er på få tusinde kroner, samt alle de indsamlede underskrifter, hvor borgere i Danmark har skrevet under på, at Borgerligt Centrums tanker fortjener en chance. Alle disse underskrifter, partiets regnskaber, overskydende småpenge, bannere og andet materiale som partiet har betalt for, skal de frafaldne medlemmer snarest sende til partiets nye hovedkvarter.

Det går jo ikke, at et medlem af Liberal Alliance f.eks. sidder på partiets medlemslister og lign. og det er direkte ulovligt at de benytter sig af den. Yderligere skal de selvsagt omgående genetablere www.borgerligtcentrum.dk - som p.t. går til et helt andet parti. Medlemmer der er udtrådt af foreningen må ikke råde over partiets koder og disse skal sendes til Borgerligt Centrum.

Indtil hjemmesiden er genetableret vil denne hjemmeside fungere som vores hovedsite. (www.bcbloggen.dk)

Alt dette igangsættes stille og roligt - vi forventer at stille op i alle regioner - samt enkelte kommuner. Senere vil underskriftindsamlingen vise, om folk fortsat tror på Borgerligt Centrum - eller om de mest synes om Simon Emil. Vi tror nu at det var vores politik og mærkesager folk valgte udfra.

Om ikke andet kæmper vi for det vi tror på - det er der andre, der ikke gør.

Med venlig hilsen,

Jeppe Søe


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon Emil Ammitzbøll-Bille

Fhv. MF, fhv. økonomi- og indenrigsminister (LA), podcastvært, Ministertid
ba.scient.soc. (Roskilde Uni. 2003)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024