Borgmester deler DGI's bekymring for, at klager mod Tingbjerg Multihal trækker byggeprocessen i langdrag

En langtrukken klageproces vedrørende placeringen af den nye multihal i Tingbjerg risikerer at bremse eller helt stoppe byggeriet, frygter DGI Storkøbenhavn. Kultur- og fritidsborgmester i København, Mia Nyegaard, er også bekymret. 

To placeringer til den nye multihal i Tingbjerg er aktuelt i spil. De ligger begge i Tingbjerg Idrætspark. Placering 1 og en ny omfartsvej vil ligge i et område, der er fredet grundet Utterslev Mose. 
To placeringer til den nye multihal i Tingbjerg er aktuelt i spil. De ligger begge i Tingbjerg Idrætspark. Placering 1 og en ny omfartsvej vil ligge i et område, der er fredet grundet Utterslev Mose. Foto: Københavns Kommune
Jeppe Højberg Sørensen

I 2029 skal der stå en ny multihal klar i Tingbjerg i yderkanten af København.

Sådan lyder planerne for hallen, der skal finansieres af dels en bevilling på 400 millioner kroner fra Den A.P. Møllerske Støttefond og dels 100 millioner kroner fra Københavns Kommune.

Nu lyder meldingen fra DGI Storkøbenhavn dog, at man er bekymret for, at byggeprocessen trækker i langdrag:

Vi frygter, at der opstår en sag, der tager så lang tid i det formelle klagesystem, at den private fondsgiver vil miste tålmodigheden.

Kasper Lund Kirkegaard
Idrætspolitisk konsulent, DGI Storkøbenhavn

”Vi frygter, at der opstår en sag, der tager så lang tid i det formelle klagesystem, at den private fondsgiver vil miste tålmodigheden og finde andre projekter,” siger idrætspolitisk konsulent i DGI Storkøbenhavn, Kasper Lund Kirkegaard, til Altinget.

I et notat, Altinget har fået aktindsigt i, fremgår det, at den ene af to placeringer (1 på kortet), der aktuelt er i spil i Tingbjerg Idrætspark som mulige placeringer til multihallen, vil komme i karambolage med fredningen af Utterslev Mose. 

Der skal derfor søges kompensation i Fredningsnævnet, hvis byggeriet skal opføres.

Ankes den afgørelse, skal den senere behandles i Miljø- og fødevareklagenævnet, og det er altså den proces, man i DGI Storkøbenhavn frygter vil tage flere år og kan resultere i, at Den A.P. Møllerske Støttefond vil trække støtten.

Borgmester deler bekymring

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024