Om  
Lasse Haugaard Pedersen
Dan Jørgensen

Dan Jørgensen har kurs mod Bruxelles: Her er hans suppleant til Folketinget

Udviklingsminister Dan Jørgensen er udpeget som Danmarks bud på en ny EU-kommissær. Dermed kan hans suppleant Lasse Haugaard Pedersen se frem til en plads i Folketinget.

<div>
                
    <div>
      
      <div>
        
          <div>
            Lasse Haugaard Pedersen har tidligere siddet i byrådet i Nordfyns Kommune. Nu kan han se frem til at blive folketingsmedlem.</div></div></div></div>
Lasse Haugaard Pedersen har tidligere siddet i byrådet i Nordfyns Kommune. Nu kan han se frem til at blive folketingsmedlem.
Foto: Linkedin/Lasse Haugaard Pedersen
Simon Engell Kjøller

Efter statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag kunne meddele, at regering indstiller udviklingsminister Dan Jørgensen (S) som Danmarks næste EU-kommissær, er der også andre, der kan se frem til en ny post.

For når Dan Jørgensen forventeligt bliver godkendt som kommissær, kan hans suppleant, Lasse Haugaard Pedersen, indtræde i Folketinget.

"Det er en kæmpe ære! Og jeg kan ikke vente med at smøge ærmerne op," skriver Lasse Haugaard Pedersen på Linkedin og fortsætter:

"Jeg er mildt sagt hamrende stolt! Også selvom jeg kun kommer med på et afbud. Det var trods alt samme måde vi kom til EM i 92."

Læs også

Lasse Haugaard Pedersen har de sidste fire år været ansat som konsulent i organiseringssekretariatet hos Dansk El-Forbund, sideløbende har han siden december 2023 været næstformand for Dansk Ungdoms Fællesråd.

"Snublede på målstregen"
Ved folketingsvalget i 2022 forsøgte Lasse Haugaard Pedersen at blive valgt. Med 2.228 personlige stemmer lykkedes det dog ikke.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg blev skuffet da jeg snublede på målstregen ved sidste folketingsvalg. En stor gruppe af mennesker havde slidt og slæbt i måneder for at få mig ind på borgen. Men vi manglede ganske få stemmer før det lykkedes. Det gjorde ondt," skriver Lasse Haugaard Pedersen.

Den politiske karriere for Lasse Haugaard Pedersen har tidligere budt på seks år som forretningsudvalgsmedlem hos Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og som byrådsmedlem i Nordfyns Kommune.

Lasse Haugaard Pedersen har en kandidatgrad i statskundskab fra Aarhus Universitet.

Det er endnu ikke afklaret, hvilken kommissærpost Dan Jørgensen ser ud til at få. Desuden skal han formelt godkendes ved en høring i EU-Parlamentet, før han kan tiltræde posten.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lasse Haugaard Pedersen

Næstformand, Dansk Ungdoms Fællesråd, konsulent, Dansk El-Forbund
statskundskab (Aarhus Uni. 2021)

Dan Jørgensen

Minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik, MF (S)
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2004)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024