Nu er næsten 30.000 på seniorpension

Stigningen i antallet af seniorpensionister fortsætter og er tæt på at være fordoblet i antal i forhold til, hvad politikerne forventede. Til gengæld er der kun 12.600 på Arne-pension. 

For fem år siden var daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen og S-formand Mette Frederiksen dybt uenige om, hvorvidt seniorpension eller en ret til tidlig pension var den bedste løsning for nedslidte på arbejdsmarkedet. Siden blev de enige om at slå ordningerne sammen, men droppede idéen sidste efterår efter pres fra fagbevægelsen. 
For fem år siden var daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen og S-formand Mette Frederiksen dybt uenige om, hvorvidt seniorpension eller en ret til tidlig pension var den bedste løsning for nedslidte på arbejdsmarkedet. Siden blev de enige om at slå ordningerne sammen, men droppede idéen sidste efterår efter pres fra fagbevægelsen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Ifølge nye tal fra Jobindsats er der nu tæt på 30.000 på seniorpension. Det er næsten dobbelt så mange, som man forventede, da aftalen blev indgået af den daværende VLAK-regering, Dansk Folkeparti og Radikale for fem år siden.

Dengang var der ifølge Socialdemokratiet ”større chance for at blive millionær ved at spille Lotto” end for at blive visiteret til ordningen, fordi den kræver, at man har haft et fuldtidsjob i 25 år og ikke kan arbejde mere end 15 timer om ugen.

I stedet ville partiet give nedslidte en ret til tidlig pension efter mange år på arbejdsmarkedet, så de kunne trække sig tilbage, inden de var slidt helt ned.

Fem år efter er det dog kun 12.600, som modtager en Arne-pension, selv om partierne bag forventede 29.000. 

Tal fra Beskæftigelsesministeriet viser desuden, at knap en tredjedel af de godt 70.000, som har mulighed for at få den tidlige pension, ender med at bruge den. 

{{toplink}}
Læs også

Til kamp for Arne-pensionen

Hvor man på Arne-pension højest kan få udbetalt godt 14.500 kroner om måneden, kan en seniorpensionist modtage lidt over 20.000 kroner.

I lyset af, at seniorpensionen er blevet markant dyrere end ventet, forsøgte SVM-regeringen da også sidste år at sætte ydelsen ned og forkorte antallet af år på ordningen.









Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024