Her er Altingets guide til Klimafolkemødet 2024

Det er den tid på året, hvor aktører, politikere, aktivister og borgere mødes i Middelfart til Klimafolkemødet. Programmet er spækket med tonsvis af klimapolitiske debatter og arrangementer. Altinget guider dig til nogle af de mest interessante.

Med besøgsrekord år efter år, er Klimafolkemødet blevet en fast begivenhed for mange politikere, aktører og borgere, der interesserer sig for den grønne dagsorden. I 2023 var der 34.000 deltagere over mødets tre dage.
Med besøgsrekord år efter år, er Klimafolkemødet blevet en fast begivenhed for mange politikere, aktører og borgere, der interesserer sig for den grønne dagsorden. I 2023 var der 34.000 deltagere over mødets tre dage.Foto: CLAUS FISKER & FRANK CILIUS/KLIMAFOLKEMØDET
Caroline Boas

Klimaet og den grønne omstilling bliver omdrejningspunktet på KulturØPladsen i Middelfart fra torsdag den 29. til lørdag den 31. august. Her byder Kilmafolkemødet endnu engang velkommen til tre dage med debat, workshops, taler og networking.

Programmet er propfyldt med alt, hvad et grønt hjerte begærer. Om det er biosolutions og atomkraft, man vil blive klogere på, eller om det er mødet med politikere og fagfolk, som driver en mod det fynske, så er der rigeligt at tage sig til. 

Derfor guider Altinget dig her til de mest interessante debatter på Klimafolkemødet:

1. Sultne Løver – fremtidens mad
Torsdag den 29. august, klokken 12.00| Fællesscenen | Arrangør: Landbrug og Fødevarer

De tidligere investorer i 'Løvens hule', Tommy Ahlers og Christian Arnfeldt, udgør en del af panelet, som indtager fællesscenen på Klimafolkemødets første dag. De gamle løver er sultne,  og de er på udkig efter fremtidens fødevarer. De skal være grønne, de skal være produceret mere klimavenligt og de skal have en fremtid i form af vækst og virkelyst. 

2. Er teknologien en klimasynder eller -frelser?
Torsdag den 29. august, klokken 12.00 | Blå scene | Arrangør: IT-Branchen

CO2-udledningen fra vores digitale adfærd er på et niveau, der svarer til udledningen fra den kommercielle flyindustri. Dertil kommer, at flere eksperter mener, at den stærkt stigende anvendelse af AI kommer til at udgøre et større problem end en løsning på udfordringer som højt energiforbrug, vandmangel og klimaændringer.

3. Vejen til et klimavenligt samfund i 2050
Torsdag den 29. august, klokken 15.00 | Grå scene | Arrangør: Klimarådet

Klimarådet har i deres seneste analyse undersøgt, hvordan vi når klimamålet i 2050. Her fortæller formand Peter Møllgaard om mulige fremtidsscenarier, der på forskellige måder gør brug af både ny teknologi og nye vaner. Publikum inviteres også til at deltage i snakken, da der både vil være spørgerunde og en afstemning om, hvilket scenarie de helst ser blive til virkelighed.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024