Om  
Marianne Torp

Den Frie Udstillingsbygning kuraterer ny direktør fra Ny Carlsbergfondet

Marianne Torp skal i fremtiden lede Den Frie Udstillingsbygning. Hun kommer med stor erfaring inden for samtidskunst og kuratorisk praksis.

Den Frie Udstillingsbygning blev stiftet i 1891 og er Danmarks ældste sammenslutning af kunstnere.
Den Frie Udstillingsbygning blev stiftet i 1891 og er Danmarks ældste sammenslutning af kunstnere.Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Johan Auken Alstrup

Efter et år som kunstfaglig chef hos Ny Carlsbergfondet skifter Marianne Torp rammerne ud som direktør i Den Frie Udstillingsbygning.

Det oplyser Den Frie i en pressemeddelelse.

Torp har tidligere været museumsinspektør og seniorforsker på Statens Museum for Kunst samt chefkurator med hovedansvaret for strategiudvikling, erhvervelser og udstillingsprogram vedrørende samtidskunst i Den Kongelige Maleri- og Skulptursamling på SMK.

"Vi er meget glade for at kunne ansætte Marianne Torp som ny direktør, hvor hun med sine visioner kan være med fortsætte udviklingen af Den Frie som kunstnernes hus," siger bestyrelsesformand Søren Jensen.

Den nye direktør har af flere gange været kurator for Den Danske Pavillon på Venedig Biennalen og er mangeårig censor ved Københavns og Aarhus Universitet samt Det Kongelige Danske Kunstakademis Billedkunstskoler.

"Den Frie har altid haft kunstnersamarbejdet, den eksperimenterende kunst og det internationale udsyn som omdrejningspunkt. Jeg glæder mig til at videreføre og videreudvikle denne fornemme tradition,” siger Marianne Torp.

Dina Vester Feilberg fratrådte stillingen som direktør på Den Frie for at tiltræde som kunstchef i Bikubenfonden mandag 1. maj. Iben Bach Elmstrøm er konstitueret direktør frem til tirsdag 1. august, hvor Marianne Torp overtager.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024