Om  
Jes Søgaard
Helle Malmvig

Den mest citerede forsker i 2023 er sundhedsøkonom

Professor og sundhedsøkonom Jes Søgaard var den mest citerede forsker sidste år. Han blev omtalt i medierne, hvad der svarer til næsten fem gange om dagen året rundt.

Danske medier har især trukket på Jes Søgaards faglighed i deres dækning af kræftskandalen i Aarhus.
Danske medier har især trukket på Jes Søgaards faglighed i deres dækning af kræftskandalen i Aarhus.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Cecilie Fischer

De seneste år har epidemiologer og corona-pandemi fyldt i mediebilledet, men selv i et pandemi-frit år som 2023 var sundhedsområdet højt på dagsordenen.

Det fremgår af Akademikerbladets liste over årets mest citerede eksperter.

Jes Søgaard er professor i sundhedsøkonomi på Syddansk Universitet og står øverst på ekspertlisten, da han i årets løb har været citeret i hele 1752 mediehistorier. Opgørelsen omfatter både tv, radio og trykte medier.

Der har især været brug for sundhedsøkonomisk ekspertviden om kræftskandalen på Aarhus Universitetshospital, hvor en lang række patienter måtte vente for længe på behandling, men Jes Søgaard har blandt andet også udtalt sig om det offentlige tilskud til diabetesmedicin fra Novo Nordisk og potentiel rekruttering af sundhedspersonale fra udviklingslande.

Ukrainekrigen og det danske forsvar har også været højt på mediedagsordenen i det forgangne år, hvor seniorforsker i udenrigspolitik Flemming Splidsboel og lektor i krigsstudier Peter Viggo Jakobsen indtager henholdsvis anden- og tredjepladsen på ekspertlisten.

Listen tegner dog ikke kun et billede af, hvilke emner der har haft offentlighedens interesse i året, der er gået, men viser også en manglende diversitet blandt mediernes foretrukne eksperter.

Der er kun en enkelt af de 50 kilder på listen, der er under 40 år, og den øverste af de fem kvinder på listen optræder først på plads nummer 24. Her finder man Helle Malmvig, der forsker i international politik i Mellemøsten og især har været benyttet i forbindelse med krigen mellem Israel og Hamas.

{{toplink}}

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024