DGI-formand bakker Jesper Møller op: "Kvoter i bestyrelser kan være et godt værktøj"

DGI har styrket ligestillingen i idrætsforeningernes bestyrelser uden kønskvoter. Men DGI-formand, Charlotte Bach Thomassen, ser kvoter som et brugbart redskab, hvis de "bløde tilgange" ikke rykker. 

44,3 procent af bestyrelsesmedlemmerne i idrætsforeningerne i DGI er kvinder. 
44,3 procent af bestyrelsesmedlemmerne i idrætsforeningerne i DGI er kvinder. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Jeppe Højberg Sørensen

I forbindelse med DBU’s repræsentantskabsmøde 10. marts fortalte DBU-formand, Jesper Møller, at han arbejder på at indføre kønskvoter med en såkaldt solnedgangsklausul i DBU’s bestyrelser, fordi man har brug for at skabe en ”ketchup-effekt” i forbundet.

Han undlod dog at stille et konkret forslag på mødet, da han ikke mente, at DBU’s repræsentantskab ville bakke op på nuværende tidspunkt.

Nu fortæller formand for DGI, Charlotte Bach Thomassen, til Altinget, at hun godt kan forstå, at Jesper Møller kigger i retning af kønskvoter i DBU:

Personligt tror jeg bestemt, at kvoter er et værktøj, man kan tage i brug.

Charlotte Bach Thomassen
Formand, DGI

"De oplever jo nok, at det går for langsomt med at få kvinderne ind i bestyrelserne, og set fra sidelinjen vil jeg give dem ret," siger Charlotte Bach Thomassen, der ikke er afvisende over for kønskvoter som redskab:

"Personligt tror jeg bestemt, at kvoter er et værktøj, man kan tage i brug, hvis udgangspunktet er dårligt, og det ikke rykker med de bløde tilgange. Hvis det bare bliver ved snakken, og der ikke kommer en effekt af samtalen og den øgede bevidsthed, så kan kvoter være en vej at gå. Simpelthen for at åbne døren for kvinderne til bestyrelseslokalerne og få flere til at se, hvor værdifuld den lige repræsentation er," siger hun.

8. marts, på Kvindernes Internationale Kampdag, offentliggjorde DGI en opgørelse over kønsfordelingen DGI’s bestyrelser, herunder hovedbestyrelsen, de 14 landsdelsbestyrelser og bestyrelserne i de 6600 idrætsforeninger, organisationen rummer.

Idrætsforeningernes bestyrelser består af 44,3 procent kvinder og 55,7 procent mænd. I hovedbestyrelsen og landsdelsbestyrelserne i DGI lyder den kvindelige repræsentation på knap 42 procent.

De seneste tal fra DBU viser, at kvinder i 2020 bestred 14 procent af posterne i bestyrelserne i landets fodboldklubber.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024