Holstein: Messerschmidt går rundt og smiler trods en brutal DF-uge

Morten Messerschmidt havde svært ved at skjule glæden over folketingsmedlemmers farvel til partiet, mens der var svigt i luften til Pia Kjærsgaards 75-års fejring på Christiansborg tirsdag. Hør mere i dagens Ajour.

Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard til partistifterens 75-års fødselsdagsreception i Fællessalen på Christiansborg 22. februar.
Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard til partistifterens 75-års fødselsdagsreception i Fællessalen på Christiansborg 22. februar.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Fem folketingsmedlemmer har forladt Dansk Folkeparti de sidste to døgn, men Morten Messerschmidt har svært ved at skjule smilet. Hvordan hænger det sammen?

Ifølge Altingets politiske kommentator, Erik Holstein, handler det om, at den nykårede partiformand nu både har flertal i både DF’s hovedbestyrelse og folketingsgruppe.

Holstein guider os også rundt på de tomme DF-kontorer i Folketinget, og fortæller, hvorfor medlemmer forlader dem, men også hvilke medlemmer det er vigtigst for Morten Messerschmidt at holde fast i.

Og så tager han os med til ugens 75 års-fødselsdagsfejring af Pia Kjærsgaard på Christiansborg, hvor stemningen var akavet, og Kristian Thulesen Dahl kom for sent. Hør mere i dagens Ajour.

Læs også


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Messerschmidt

Partiformand (DF), MF
cand.jur. (Københavns Uni. 2009)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024