Her er Altingets guide til Kulturmødet

Kulturmødet står for døren, og det betyder tre dage fyldt med kulturelle indslag og kulturpolitiske diskussioner. Altinget Kultur guider dig her til nogle af de mest interessante debatter.

Kulturmødet slår igen dørene op torsdag 22. august. Altinget Kultur guider dig her til ti af de mest interessante debatter.
Kulturmødet slår igen dørene op torsdag 22. august. Altinget Kultur guider dig her til ti af de mest interessante debatter.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Tre dage med kunst og kultur i centrum er over os. Torsdag åbner dørene til årets udgave af Kulturmødet på Mors.

Programmet spænder vidt over faglige indslag, et stort kunstprogram samt et væld af samtaler og debatter. Med mere end 500 arrangementer fordelt på 18 scener kan det dog være svært at finde hoved og hale i, hvad man bør se. Derfor guider Altinget Kultur dig her til ti af de mest interessante kulturpolitiske debatter på Kulturmødet:

1. Museumsreformen og fremtidens museer
Torsdag 12.00 – 13.00 / Arrangør: Midtjyske Museers Udviklingsråd og Organisationen Danske Museer. Sted: Musikværkets Sal 1, KulturPladsen

Museumsreformen er langt om længe en realitet. Men hvad kommer reformen til at betyde for de danske museer, og hvordan vil museumslandskabet udvikle sig i fremtiden? Det er blandt de spørgsmål, som blandt andre professor Ane Heilskov Larsen, MF Charlotte Broman Mølbæk (SF) og forperson for Organisationen Danske Museer, Claus Kjeld Jensen, diskuterer.

2. Kunstnerisk talentudvikling – Hvad betyder det egentlig i 2024?
Torsdag 15.00 – 16.00 / Arrangør: Kulturkanten – Den Nordjyske Kulturaftale.
Sted: Værkstedet, KulturPladsen

Har vi overhovedet kunstnerisk talentudvikling på tværs af hele landet? Og er vi gode nok til at opdyrke det kunstneriske talent blandt børn og unge? De spørgsmål sætter den nordjyske kulturaftale Kulturkanten til debat. Panelet består blandt andet af Keld Hosbond, rektor på Det Jyske Musikkonservatorium og Christoffer Boserup, leder af Dansk Talentakademi Holstebro.

3. Hvem tilhører kulturen?
Torsdag 18.00 – 19.00 / Arrangør: Kulturmødet Mors
Sted: Musikværket Sal 2, KulturPladsen

Er kulturinstitutionernes fællesskaber for alle? Er alle klasser, køn, kroppe, aldre, racer og kulturforståelser velkomne? Det er spørgsmål, der bliver diskuteret i denne debat. Her kan du blandt andre møde spillestedet Vegas programdirektør, Lene Vive Christiansen, og Emilie Topp Meyer, kreativ producent og debattør.

4. Kulturen anno 2044 – fra tiggergang til førertrøje?
Torsdag 18.30 – 19.30 / Arrangør: Europæisk Kulturregion og Midtjysk Kulturakademi
Sted: Lysskoven, KulturPladsen

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024