Her er de mest læste debatindlæg på Altinget Forsvar 2023

Russiske atomvåben, prioriteringer og skandalesager i Forsvaret er blandt de emner, der optog læserne på Altinget Forsvar mest i 2023.

Oprustning, Danmarks sikkerhed og fejlindkøb, soldaterflugt og forsinkelser har præget deabatten i 2023.
Oprustning, Danmarks sikkerhed og fejlindkøb, soldaterflugt og forsinkelser har præget deabatten i 2023.Foto: Henning Bagger & Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Simon Engell Kjøller

Alt fra russiske atomvåben til fejlindkøb og soldaterflugt har sat sit præg på debatspalterne i 2023.

Få et overblik over årets fem mest læste debatindlæg på Altinget Forsvar her.

 

Foto: Gavriil Grigorov/AP/Ritzau Scanpix

Toneangivende russiske politologer anbefaler et præventivt atomangreb mod et eller flere europæiske Nato-lande og opfordrer til folkemord i Ukraine, skrev Jørgen Meedom Staun, der er ph.d. og lektor ved Forsvarsakademiet i september.

"De russiske massemedier viser med jævne mellemrum indslag om, hvordan store dele af eksempelvis Storbritannien ville ophøre med at eksistere ved et russisk nukleart angreb."

Læs hele indlægget her.

Foto: Mathias Eis/Ritzau Scanpix

Vi skal som danskere til at betale en enorm regning for Danmarks sikkerhed, en regning, vi trods mange advarsler og rykkere har ignoreret alt for længe. Det kalder på en demokratisk debat om hvilke opgaver, vi bør prioritere. Først derefter giver det mening at debattere, hvordan Forsvaret skal styrkes, skrev Jacob Barfoed i januar.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024