Bundsgaards exit skaber ny socialdemokratisk stoleleg i KL-top

Halvdelen af S-medlemmerne i KL’s bestyrelse er skiftet ud, og nu skal der udpeges ny næstformand som afløser for Jacob Bundsgaard. Vedkommende skal kunne tåle blå mærker fra røde ministre, siger KL-formand.

Socialdemokratiet har seks medlemmer af KL's bestyrelse, som nu skal udpege KL's nye næstformand. Halvdelen er nye, men både Herlev-borgmester Thomas Gyldal Petersen, Holbæk-borgmester, Christina K. Hansen og Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel har alle flere års erfaring i KL.<br>
Socialdemokratiet har seks medlemmer af KL's bestyrelse, som nu skal udpege KL's nye næstformand. Halvdelen er nye, men både Herlev-borgmester Thomas Gyldal Petersen, Holbæk-borgmester, Christina K. Hansen og Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel har alle flere års erfaring i KL.
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Berlingske/RItzau Scanpix og Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix og Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Efter mange års tandemsridt mellem Martin Damm (V) og Jacob Bundsgaard (S) skal der nu skiftes ud i KL’s forhandlingsduo.

Jacob Bundsgaard stopper i politik og efterlader sig en ledig stol på posten som næstformand i KL, som har selv overtog i 2016.

Siden da har han og Matin Damm skiftedes om rollerne som henholdsvis førstepilot og co-driver. Efter valget i 2021 har det været med Damm i førersædet.

”Vi har haft et fantastisk godt makkerskab i KL. Og jeg kommer til at savne ham både personligt og professionelt,” siger KL-formand Martin Damm.

Han betegner Jacob Bundsgaard som en ”knalddygtig” politiker både når det kommer til professionalisme, analytisk kapacitet og forhandlingstaktiske evner.

”Og så er han jo også en rigtig venlig og god mand at være sammen med,” siger Martin Damm.

Da Jacob Bundsgaard onsdag holdt pressemøde om sin afsked med politik, gjorde han det også klart, at det nu er op til den socialdemokratiske gruppe i KL’s bestyrelse at finde ud af, hvem der skal afløse ham som KL's næstformand.

Det kan meget vel ske i forbindelse med et kommende bestyrelsesmøde i næste uge.

Socialdemokratiet har seks medlemmer af KL’s 17 m/k store bestyrelse. Med Bundsgaards afsked vil de tre af medlemmerne være nye.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024