Højesteretspræsidenten tildelt H.G. Carlsen-prisen

Højesteretspræsident Børge Dahl fik forleden tildelt H.G. Carlsen-prisen fra Specialforeningen Ansættelsesadvokater med advokat Jacob Goldschmidt som formand.
Christian Juhl Mølgaard
Børge Dahl modtager prisen, fordi han gennem mange år har ydet et markant bidrag til udviklingen inden for arbejds- og ansættelsesret. Det er sket gennem hans omfattende dommervirksomhed, hvor han siden 1996 har virket i Højesteret – siden 2010 som præsident. Desuden har han først været næstformand og siden formand for Arbejdsretten fra 1998 til 2010. Dertil kommer, at han er en flittigt benyttet opmand i faglige voldgiftssager og afskedigelsesnævnssager for arbejdsmarkedets parter. Prisen er opkaldt efter advokat H.G. Carlsen, som var pioner i den ansættelsesretlige disciplin. Han var en meget aktiv procedør og rådgiver og udgav i 1963 1. udgaven af Dansk Funktionærret. Den tildeles som en påskønnelse af "en særlig indsats på det ansættelses- og arbejdsretlige område" og er den største anerkendelse inden for dette fagområde af juraen. Samtidig med hæderen modtager Børge Dahl en pris på 25.000 kroner.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024