Kommuner skal ranglistes efter beskæftigelsesevne

RANGLISTE: Regeringen vil måle og rangordne kommunerne efter, hvor gode de er til at få borgere i job.

Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Cecilie Gormsen

Kamp mellem kommunerne skal få flere i job.

Sådan lyder det fra regeringen ifølge Berlingske, der nu vil rangordne kommunerne efter, hvor gode de er til at få borgerne i beskæftigelse.

Ranglisten bliver offentlig, og formålet er at udpege de mindst effektive kommuner, som skal tage ved lære af sammenlignelige kommuner, der klarer det bedre i forhold til at flytte borgere på passiv forsørgelse over på arbejdsmarkedet.

Borgmestre, kommunaldirektører og jobcenterledere vil en gang i kvartalet få tilsendt en rangliste, så kommunerne kan se, hvor de ligger.

”Så kan man fra kvartal til kvartal følge, om man bliver bedre, eller om man sakker bagud i forhold til de resultater, som andre kommuner under samme vilkår er i stand til at præstere,” siger beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) til Berlingske og fortsætter:

”Så det er min vurdering, at den enkelte kommune og den enkelte kommunes borgere og journalister får et meget godt redskab til at følge, hvordan udviklingen er.”

Kommunerne skal placeres i grupper med sammenlignelige kommuner, og faktorer som demografi og andelen af personer uden for arbejdsmarkedet vil have betydning for, i hvilken gruppe man ender. Det betyder, at Lolland Kommune ikke skal måles med Gentofte Kommune.

I 2016 bruger staten ifølge tal fra Beskæftigelsesministeriet samlet 140 milliarder kroner på at forsørge voksne danskere i den arbejdsdygtige alder.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørn Neergaard Larsen

Formand for Metroselskabet, fhv. beskæftigelsesminister (V), fhv. adm. direktør, Dansk Arbejdsgiverforening
cand.jur. (Københavns Uni. 1975)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024