Kulturinstitutioner skal efterleve færre krav: “Giver mulighed for at fokusere på kerneopgaven"

Regeringen vil rydde ud i de krav, som følger med offentlige støttekroner til kulturlivets institutioner. Dansk Erhverv forventer, at store dele af kulturlivet nu får frigjort kræfter til at styrke den kunstneriske kvalitet.  

ARKIVFOTO. Kulturinstitutionerne skal fremover leve op til færre administrative krav.
ARKIVFOTO. Kulturinstitutionerne skal fremover leve op til færre administrative krav.Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Magnus Skov Illum

Offentligt støttede kulturinstitutioner skal leve op til håndfaste krav om alt fra antal solgte billetter, internationale gæsteoptrædener og udstillinger.

Men nu har de udsigt til at få tyndet massivt ud i mængden af dokumentationskrav.

Det skriver Kulturministeriet til Altinget og løfter lidt mere af sløret for, hvordan regeringens nye afbureaukratiserings-øvelse konkret vil kunne mærkes på kulturlivets institutioner.  

”Slots- og Kulturstyrelsen forenkler tilskudsadministrationen på kunst- og kulturområdet. Blandt andet vil styrelsen opstille langt færre mål for tilskud, som tilskudsmodtagere dermed heller ikke skal afrapportere på fremadrettet,” skriver ministeriet og tilføjer: 

“Det er et vigtigt led i at sætte kulturaktørerne mere fri. Samtidig er der tale om afbureaukratisering, så kulturaktørerne kan bruge mere tid på at skabe kultur i stedet for på administration.” 

Med finanslovforslaget for 2025 vil regeringen fjerne administration svarende til godt 1.000 årsværk. På Kulturministeriets skal der nedlægges opgaver svarende til 35,7 årsværk.  

{{toplink}}
Læs også

Hos organisationen Dansk Kulturliv har man længe argumenteret for, at der mange steder bruges uforholdsmæssigt mange ressourcer på at dokumentere og rapportere tilbage til Slots- og Kulturstyrelsen. 

Jeg forventer, at det frigør energi til kulturinstitutionerne, så de kan tænke nyt og gøre kulturen mere interessant at opleve live.

Michael Folmer Wessman
Fagchef for kultur, Dansk Erhverv

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024