Om  
Tine Smedegaard Andersen
Rane Willerslev
Anni Mogensen

Nationalmuseet gafler ny vicedirektør fra forlagsbranchen

Det bliver en gammel kending af huset, der sætter sig i vicedirektørstolen i Nationalmuseet med ansættelsen af den nuværende administrerende direktør i forlaget People's Tine Smedegaard Andersen. 

Nationalmuseet får med sin ansættelse af sin nye vicedirektør Tine Smedegaard Andersen en profil med flere års erfaring i kulturbranchen. 
Nationalmuseet får med sin ansættelse af sin nye vicedirektør Tine Smedegaard Andersen en profil med flere års erfaring i kulturbranchen. Foto: Nationalmuseet
Sebastian Vidkjær Stone

Til at skabe fremtidens nationalmuseum har Nationalmuseet hentet den erfarne kulturprofil Tine Smedegaard Andersen ind på posten som ny vicedirektør. 

Det skriver museet i en pressemeddelelse

Særligt til Nationalmuseets ambition om at møde gæsterne andre steder end på selve museets matrikel, kommer den nye vicedirektør til at spille en væsentlig rolle, udtaler direktør Rane Willerslev: 

"Tine Smedegaard Andersen kommer til at styrke Nationalmuseets direktion, ikke mindst med sine erfaringer fra DR og forlagsbranchen med at gå fra analog til digital formidling". 

Den nye vicedirektør kommer med en årelang erfaring i kulturbranchen. Hun har blandt andet i de seneste fire år bestredet posten som administrerende direktør hos forlaget People's.

Tidligere har hun også været kulturdirektør og medlem af direktionen hos Danmarks Radio, hvor hun blandt andet var med til at udvikle den historiske tv-serie 'Historien om Danmark' i tæt samarbejde med netop Nationalmuseet. 

Der bliver heller ikke brug en rutevejledning til Nationalmuseets direktionslokaler i Ny Vestergade, da den nye vicedirektør fra 2017 og frem til 2021 var formand for museumsrådet på Nationalmuseet, hvor hun var med til at rådgive direktionen. 

Stillingen som vicedirektør overtager hun fra Anni Mogensen, der er ny direktør på M/S Museet for Søfart i Helsingør. Den endelige tiltrædelsesdato er endnu ikke fastlagt, men sker ifølge Nationalmuseet snarest muligt. 

Tine Smedegaard Andersen er uddannet cand.theol. fra Aarhus Universitet i 1991 og er søster til den tidligere topchef i Mærsk Niels Smedegaard Andersen. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024