Partiet der endte som en joke

KLUMME: Med Louise Freverts indmeldelse i CD følger partiet i Fremskridtspartiets spor hen mod en farceagtig undergang.
Louise Frevert og Ben Haddou præsterede fredag den bedste politiske satire i mands minde. Desværre var det ufrivilligt.
Louise Frevert og Ben Haddou præsterede fredag den bedste politiske satire i mands minde. Desværre var det ufrivilligt.Foto: Henrik/Altinget.dk
Erik Holstein

"Forrygende". "Topunderholdning". "Nu bliver det ikke større".

Alle superlativerne var fremme hos Christiansborg-journalisterne efter pressemødet, hvor den tidligere DF'er Louise Frevert meddelte, at hun nu repræsenterer CD. Men desværre for CD var det hverken politik eller troværdighed, der fik topkarakterer. Det var underholdningsværdien betragtet som absurd teater.

At se Louise Frevert og CD's nye formand Ben Haddou forsøge at få enderne til at mødes var stærk kost for selv garvede journalister. Især på udlændingepolitikken, hvor CD så sent i sidste valgkamp stod for en kras kritik af VKO-blokkens stramninger, mens Frevert blev landskendt for sin hjemmeside, der beskrev muslimer som kræftceller.

Frevert har forsvaret sig med, at de bizarre udtalelser blev sat ind af hendes webmaster uden hendes viden. Problemet er bare, at hun i første omgang gav sig til at forsvare hjemmesiden, før hun efterfølgende måtte tage afstand fra den hadefulde retorik. Skandalen ødelagde fuldstændig kommunalvalget for Dansk Folkeparti i 2005.

Udtryk for personlig udvikling
På pressemødet var Louise Frevert pludselig blevet modstander af centrale udlændingestramninger som 24-års regel og tilknytningskrav. Ligesom Frevert også var vendt på en tallerken i EU-politikken, hvor DF og CD er diametrale modsætninger. Men som Frevert så smukt formulerede det: "Alle mennesker udvikler sig".

Det gjorde ikke underholdningsværdien mindre, at Louise Frevert umiddelbart inden sin entre i CD stod til at blive frontfigur for et nyt parti på højrefløjen. Det var partiet Frie Demokrater (med tidligere fremskridtsfolk), der mente at have en aftale med Frevert. Det havde de ikke.

Frevert er på anden side alsidig. For sikre forlydender melder, at hun i foråret også forsøgte at blive medlem hos Naser Khaders Ny Alliance, der ikke ville vide af hende. Det afvises dog hårdnakket af Frevert selv.

Tabte med et brag
CD-formand Ben Haddou er heller ikke ligefrem en sikker trumf for det skrantende parti. Han kom til, efter den mangeårige formand Mimi Jakobsen var gået over til Socialdemokraterne, og efterfølgeren Bjarne Møgelhøj havde meldt sig ind i Ny Alliance. Selv var Ben Haddou for ikke så længe siden medlem hos De Konservative.

Ben Haddou er ikke kun kendt for sine partiskift. Han kom også i søgelyset, da han for et par år siden med et brag tabte en injuriesag, fordi han - totalt uberettiget - havde tilsværtet den dansk-pakistanske debattør Mohammad Rafiq som en terrorsympatisør, der "jublede 11. september" Retten fandt tilmed, at Ben Haddou "ikke havde været i god tro".

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Christiansborg

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024