Rasmus Kjeldahl: Hvorfor sidder vi halvgamle og gør os kloge på IT og SoMe?

NYTÆNKNING: Børns Vilkår ønsker at udskifte topstyret ledelse med netværksbaseret ledelse. Rasmus Kjeldahl vil fastholde dygtige medarbejdere ved at danne cirkler og netværk og flytte magten væk fra sig selv og resten af ledelsen. Her er hans plan.

Foto: Mads Outzen/Altinget
Mads OutzenClaus Nordahl

I marts stillede Børns Vilkårs direktør Rasmus Kjeldahl sig selv et spørgsmål i dette debatindlæg.

Spørgsmålet lød: 

“Hvordan indretter vi vores organisation og ledelse, så den bedst muligt fremmer innovation og implementering af nye ideer?”

Hans svar var: 

Traditionelle hierarkier, hvor beslutninger skubbes op i organisationen og sendes i arbejdsgrupper, kan bremse innovation, da de kan føre til for langvarige processer, kompromisfyldte løsninger og nulfejlskultur.

På Altingets konference om ledelse i civilsamfundet løftede Rasmus Kjeldahl sløret for en stor del af det arbejde, som siden er sket i organisationens bestræbelser på at skabe en ny måde at drive organisation på.

“Den proces, vi er inde i, er at flytte os fra en topstyret organisation over i retning af en organisation, der er baseret på netværk,” siger direktøren og fortsætter:

“Når man nu ansætter de bedste medarbejdere, hvorfor så ikke lade dem træffe beslutningerne. Hvorfor sidder vi halvgamle i ledelsen og skal gøre os kloge på valget af IT og SoMe og så videre. Hvordan kan vi sidde og gøre os kloge på, hvad der er det bedste, når vi nu har ansat de bedste i landet? Vi kan konstatere, at hvis vi prøver at blande os i det, så er de ikke ansat særlig længe, for så finder de et sted, hvor det er sjovere at være.”

Lær af Børns Vilkårs rejse fra at være en topstyret organisation til at være en netværksbaseret organisation i videoen ovenfor.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Rasmus Kjeldahl

Direktør, Børns Vilkår
cand.agro. (Københavns Uni. 1990), ph.d. i økonomi (London 1995)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024