Redaktør runder kommunalvalget af med karakterer til Socialdemokratiet – de får både 7 og 00

I fordelingen af borgmesterkæder klarede regeringspartiet sig relativt godt. Men når man ser på den samlede opbakning til partiet på landsplan, er det et historisk dårligt resultat. Hør mere i dagens Ajour.

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Et kommunalvalg er 98 lokale valg. Lokalpolitisk – og i fordelingen af borgmesterkæder – klarer det største parti i lokalpolitik, Socialdemokratiet, sig relativt godt. 

Omvendt ser det ud for partiet landspolitisk. Her har Socialdemokratiet ikke bare haft den laveste vælgertilslutning i nyere tid, men også det største fald fra et valg til det næste siden Berlinmuren faldt.

I dette afsnit af Ajour uddeler Altingets kommunalpolitiske redaktør, Kim Rosenkilde, karakterer til regeringspartiet i kommunalvalget. Han ser også på, om valget kan gøre ondt på Mette Frederiksen på Christiansborg.

For på den ene side kan kommunalvalget være udtryk for en generel utilfreds med regeringen, og ses som et midtvejsvalg frem mod et folketingsvalg. Men resultatet kan også handle om regeringens håndtering af mink og corona, som sandsynligvis er overståede kapitler til næste valg.

Hør mere i dagens afsnit af Ajour.

Læs også


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024