Røde Kors får millionstøtte til at opføre nye fællesskabshuse

20 nye fællesskabshuse er på tegnebrættet hos Røde Kors. Med millionstøtte fra A.P. Møller-fonden er planen, at husene skal stå klar om tre år.  

Røde Kors modtager millionstøtte til at åbne 20 nye fællesskabshuse.
Røde Kors modtager millionstøtte til at åbne 20 nye fællesskabshuse.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Røde Kors vil slå dørene op for 20 nye fællesskabshuse over hele landet.

Til at skubbe projektet videre modtager Røde Kors støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond på 15 millioner kroner. Dermed er planen, at husene skal stå klar om tre år, lyder det i en pressemeddelelse.

”Det kommer til at betyde, at vi kan invitere endnu flere mennesker med ind i vores fællesskaber, og at vi kan medvirke til at styrke sammenhold og medmenneskelighed. Det er særligt vigtigt i en tid, hvor fællesskabet er under pres og ensomhed og mistrivsel desværre er stigende,” lyder det fra Anders Ladekarl, generalsekretær for Røde Kors.

Erfaringer fra enkelte afdelinger i Røde Kors viser, at mødesteder styrker det lokale fællesskab. Det er også tilfældet i Dronninglund i Nordjylland, hvor frivillige driver og leder et mødested for byens borgere. Her mødes studerende, der mangler et sted at lave gruppearbejde med den ældre mand, der mangler nogen at tale med.

Med de 20 nye fællesskabshuse vil Røde Kors skabe flere mødesteder, der skal bekæmpe ensomhed og styrke fællesskaber på tværs af generationer.

Det er endnu uvist, hvor i landet de nye huse bliver placeret.

{{toplink}}
Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Social

Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024