Om  
Simon El-Zeinab

Medlem af regeringens integrationsråd trækker sig efter Facebook-opslag

Simon El-Zeinab udtrykker sorg over dræbt Hamas-leders død og trækker sig fra Det Nationale Integrationsråd.

"Jeg tager på det skarpeste afstand fra Simon El-Zeinabs udtalelser på Facebook," skriver udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S), der har udpeget Simon El-Zeinab.
"Jeg tager på det skarpeste afstand fra Simon El-Zeinabs udtalelser på Facebook," skriver udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S), der har udpeget Simon El-Zeinab.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Sophie Bavnhøj

Simon El-Zeinab, medlem af Det Nationale Integrationsråd, trækker sig som medlem af rådet. Det sker, efter at han på Facebook udtrykte sorg over, at Hamas-leder Ismail Heniyeh er blevet dræbt. 

Simon El-Zeinab blev i sin tid udpeget til rådet af udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S). I en skriftlig kommentar til Radio4 tager ministeren afstand til Facebook-opslaget, skriver Ritzau ifølge Berlingske.

"Jeg tager på det skarpeste afstand fra Simon El-Zeinabs udtalelser på Facebook. Jeg har netop fået besked om, at han har valgt at trække sig."

"Det synes jeg, er den helt rigtige beslutning. Jeg kan på ingen måde se for mig, at man kan sidde i et nationalt integrationsråd og samtidig hylde lederen af en terrororganisation," lød det fra Kaare Dybvad Bek 31. juli.

Ifølge integrationsrådets hjemmeside er Simon El-Zeinab uddannet pressefotograf i Libanon og har arbejdet for den palæstinensiske regering i diplomatiet gennem flere år. Hans opslag på Facebook er ikke længere til at finde. 

Ifølge DR er Simon El-Zeinab, der til dagligt er afdelingsleder i Aarhus Kommune, blevet hjemsendt fra sit arbejde 1. august. Anders Winnerskjold (S), rådmand for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus Kommune, tager afstand fra Facebook-opslaget og fortæller, at der nu begynder en personalejuridisk proces, som rådmanden ikke kan udtale sig nærmere om.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Simon El-Zeinab

Afdelingsleder, Hotspot i Aarhus Kommun

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024