Om  
Kris Jensen Skriver
Malte Larsen

Socialdemokratiet har udpeget en ordfører for både it og tele

Socialdemokratiet har nu uddelt ordførerskaberne blandt folketingsmedlemmerne. Malte Larsen er blevet ordfører for digitalisering og it, mens Kris Jensen Skriver er blevet teleordfører.

Malte Larsen (t.v.) er Socialdemokratiets nye ordfører for digitalisering og it. Her står han med Leif Lahn Jensen. ARKIV
Malte Larsen (t.v.) er Socialdemokratiets nye ordfører for digitalisering og it. Her står han med Leif Lahn Jensen. ARKIVFoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Emma BrinkSine Riis Lund

Den socialdemokratiske folketingsgruppe har konstitueret sig og fordelt ordførerskaberne blandt de folketingsmedlemmer, der ikke har fået ministerposter i SVM-regeringen.

Malte Larsen er ny digitaliserings- og it-ordfører, men han er ikke ny på Borgen. Han har været folketingsmedlem siden 2019 og har før det flere gange været stedfortræder.

I den seneste folketingsperiode var han havneordfører og nåede også kortvarigt i 2022 at være erhvervsordfører, efter Socialdemokratiet lavede en ordførerrokade. Derudover var han næstformand for den danske delegation til OSCE's Parlamentariske Forsamling fra 2019.

Malte Larsen er blandt andet uddannet lærer og har tidligere til mediet Randersidag udtalt, at han haft egen selvstændig virksomhed i mere end 30 år. 

Socialdemokratiet har også udpeget en teleordfører, nemlig 33-årige skolelærer Kris Jensen Skriver. Han er for første gang valgt til Folketinget og var opstillet i Sydjyllands Storkreds. Han får en plads i ni udvalg i alt, herunder det nye udvalg for digitalisering og it.

Kris Jensen Skriver har siden 2014 siddet i Byrådet i Billund Kommune, hvor han senest har været 2. viceborgmester. 

Til Billundonline udtaler Kris Jensen Skriver, at han er rigtig glad for de poster, han har fået tildelt. 

"Der ligger mange spændende opgaver, som jeg vil tage fat på i udvalgene. For at nævne nogle ting, så får jeg mulighed for at præge udviklingen i folkeskolen, fastholde fokus på oprydning efter generationsforureningerne, arbejde for udvikling i hele landet, sikre at ingen bliver tabt i forbindelse med digitaliseringen og at sørge for en god mobildækning i hele landet," siger Kris Jensen Skriver.

Se, hvordan alle Socialdemokratiets ordførerskaber er fordelt her: 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024