Stoklund: Menneskerettighedsdomstolen er blevet et demokratisk problem

Danmark skal ud af dukserollen og bør overveje at ignorere ”illegitime domme” fra  Menneskerettighedsdomstolen. Det er budskabet fra Rasmus Stoklund (S) i en ny bog, der især angriber domstolens beskyttelse af kriminelle udlændinge.

Rasmus Stoklund (S): "Domstolen i Strasbourg underminerer sin egen troværdighed og integritet." 
Rasmus Stoklund (S): "Domstolen i Strasbourg underminerer sin egen troværdighed og integritet." 
Erik Holstein

Indignationen lyser ud af hver side af Rasmus Stoklunds nye bog ”Ingen over domstolen. Det er tydeligt, at bogen er skrevet ud fra en indædt følelse af ”det her kan simpelthen ikke være rigtigt”.

Den tidligere udlændingeordfører hos socialdemokraterne, Rasmus Stoklund. er blevet grundig træt af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol (EMD) i Strasbourg, der i hans optik beskytter de kriminelle frem for ofrene.

En påstand Stoklund underbygger med en serie eksempler i bogen: Der er den tyrkiske mand, der blev dømt for voldtægtsforsøg mod sin mindreårige datter og alligevel fik lov til at blive i Danmark - blandt andet med henvisning til hans mindreårige børn.

Der er den somaliske mand, der blev dømt for en grov overfaldsvoldtægt og vold med en tilfældig kvinde, men alligevel slap for udvisning.

Eller det pakistanske forældrepar, der holdt deres egen datter frihedsberøvet i Pakistan i tre år, hvor de mishandlede hende og truede med at slå hende ihjel, fordi hun ikke ville indgå i et tvangsægteskab.  

Det er eksempler som disse, der har gjort Rasmus Stoklund så harmfuld, at han nu kræver et opgør med domstolen i Strasbourg.

Den aktivistiske domstol
”Det har længe frustreret mig at se dem ene dom efter den anden, hvor udlændinge, der har begået alvorlig kriminalitet, slipper for udvisning med henvisning til vores internationale forpligtelser, ” siger Stoklund og tilføjer:

”Domstolen har fulgt en aktivistisk linje, hvor den selv har udvidet sit mandat. Dermed er Domstolen reelt blevet en politisk magtfaktor uden folkeligt mandat – og uden demokratisk kontrol. Den er blevet et demokratisk problem.”

{{toplink}}

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024