Stor borgerlig appetit på at droppe redegørelser om ligestilling: “Det fjerner unødvendigt papirnusseri” 

Ligestillingsminister Magnus Heunicke (S) har stor opbakning fra borgerlige partier til at fjerne ligestillingsredegørelser og reducere indrapportering af måltal. SF, Enhedslisten og Radikale Venstre efterlyser alternativer for at undgå et tilbageskridt for ligestillingen. 

Ligestillingsordførerne for Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne, Sólbjørg Jakobsen og Susie Jessen, var de mest aktive i debatten om ligestilling, da Folketinget tirsdag behandlede et lovforslag, der blandt andet skal afskaffe ligestillingsredegørelser for at begrænse bureaukrati. 
Ligestillingsordførerne for Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne, Sólbjørg Jakobsen og Susie Jessen, var de mest aktive i debatten om ligestilling, da Folketinget tirsdag behandlede et lovforslag, der blandt andet skal afskaffe ligestillingsredegørelser for at begrænse bureaukrati. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Sine Riis Lund

"Jeg synes, vi skal være ærlige: Ingen finder værdi i arbejdet med de her redegørelser."

Konservatives ligestillingsordfører Dina Raabjerg satte ord på det, som var kernen i flere af de politiske taler i førstebehandlingen af et lovforslag tirsdag om at fjerne offentlige myndigheders pligt til hvert tredje år at redegøre for deres arbejde for ligestilling.

Konservative er derfor sammen med Dansk Folkeparti, Alternativet og Danmarksdemokraterne klar til at stemme for lovforslaget, der også vil ændre den årlige indberetning om at opstille måltal for kønssammensætningen i bestyrelser til hvert andet år og at indføre en bagatelgrænse på 50 medarbejdere. 

Måltal er noget gøgl.

Susie Jessen
Ligestillingsordfører, Danmarksdemokraterne

“Det fjerner unødvendigt papirnusseri,” lød det fra Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti.

“Ligestillingsredegørelser, hvor vi skal sidde og dykke ned i, hvor mange mænd og hvor mange kvinder der er ansat i den ene eller den anden stilling i det offentlige, er et af de mange tåbelige tiltag, som ikke bidrager med andet end tidsspild,” sagde Susie Jessen, ligestillingsordfører for Danmarksdemokraterne.

Partiet vil gerne gå endnu længere.

“Vi synes blandt andet, at måltal er noget gøgl,” sagde Susie Jessen.

Liberal Alliance fjerner også gerne ligestillingsredegørelser og mindsker brug af måltal, men partiet vil ikke stemme for lovforslaget, da man er utilfreds med, at regeringen ikke går længere.

“Kønnet er en del af, hvem vi er, men det er overhovedet ikke alt det, vi er, og vi bliver simpelthen nødt til at tage et opgør med det. Jeg tror, jeg taler for rigtig mange mennesker derude, der er ved at få godt og grundigt nok af at høre fra den elitære del af befolkningen og fra Folketinget, at der skal være en ligelig fordeling alle steder,” sagde ligestillingsordfører Sólbjørg Jakobsen. 

Det er lidt en gratis omgang at kalde ligestillingsredegørelserne for unødvendigt bureaukrati.

Rosa Lund
Ligestillingsordfører, Enhedslisten

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024