"Svineri": Børneborgmester kritiserer aftale om børnehavelukninger i København

Et politisk flertal i hovedstaden fredede i sommer en række daginstitutioner fra lukning. Men en ny budgetaftale betyder, at nye lukninger venter forude. Det får hård kritik af børne- og ungeborgmester Jakob Næsager (K), som selv står uden for aftalen. "Næsager bærer selv en del af ansvaret", forsvarer Andreas Keil (S) sig. 

Med ny budgetaftale forpligter aftalepartierne i Københavns Kommune sig på at lukke overskydende pladser i vuggestuer og børnehaver senest i 2026.<br><br>
Med ny budgetaftale forpligter aftalepartierne i Københavns Kommune sig på at lukke overskydende pladser i vuggestuer og børnehaver senest i 2026.

Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix
Ella Hjalmsrud Jørgensen

"Alle forældre risikerer, at de skal tage fri fra arbejde og lave indkøring én gang til. Alle pædagoger er potentielt i risiko for, at de skal skifte arbejde”.

Så hårdt tegner Københavns borgmester for børn og unge, Jakob Næsager (K), konsekvenserne op for småbørnsforældre og pædagoger i hovedstaden af den budgetaftale, der landede i sidste uge.

En budgetaftale, borgmesteren kalder ”noget svineri”.

Aftalen betyder nemlig ifølge Næsager reelt, at man genstarter det kaos og den usikkerhed om lukninger, som opstod før sommerferien, men som blev dysset ned, fordi politikerne i sidste øjeblik valgte at frede en række institutioner fra lukning.

Imens siger medlem af børne- og ungdomsudvalget Andreas Keil (S), at borgmesteren selv bærer en stor del af ansvaret for den uskønne proces.

Københavns Kommune varslede i foråret lukning af 33 daginstitutioner.

Alle forældre risikerer, at de skal tage fri fra arbejde og lave indkøring én gang til. Alle pædagoger er potentielt i risiko for, at de skal skifte arbejde.

Jakob Næsager
Børne- og ungdomsborgmester, Københavns Kommune, Konservative

Det skete, fordi antallet af børn i kommunen er faldet, hvilket efterlod en række institutioner med tomme pladser.

Derfor så kommunen sig nødsaget til at lukke flere afdelinger eller hele institutioner lukkes for at spare penge.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024