Om  
Steen Kyed

Tidligere afdelingschef i Kulturministeriet bliver formand for Museum Vestsjælland

Museum Vestsjælland udpeger Steen Kyed som ny bestyrelsesformand. Han kommer med erfaring fra en 23-årig lang karriere i Kulturministeriet.

Foto: Jens Dresling
Sabine Dybdahl Christoffersen

Steen Kyed er ny bestyrelsesformand for Museum Vestsjælland. Det skriver museet i en pressemeddelelse

"Vi står over for en række større udviklings- og byggeprojekter. Her vil Steens erfaringer med både organisationsudvikling, ledelse, kulturinstitutioner og kulturpolitik sammen med hans imponerende netværk være en betydelig styrke i forhold til hele museets fortsatte udvikling," udtaler museumsdirektør Eskil Vagn Olsen.

Steen Kyed har i 23 år arbejdet i Kulturministeriet og kommer fra en stilling som afdelingschef.

Her har han blandt andet haft ansvaret for den seneste museumsreform i 2010-2011. Her skete der række fusioner på museumsområdet, hvilket også førte til fusionen af Museum Vestsjælland i 2013. 

"Museet har været igennem en lang og vellykket fusionsproces de sidste ti år og står nu klar til at udvikle sig yderligere til gavn for museets mange brugere og besøgende. Den proces glæder jeg mig til at bidrage til,” udtaler Steen Kyed.

{{toplink}}
Læs også

Han overtager posten fra konstitueret bestyrelsesformand Troels Brandt, der trådte til, da tidligere bestyrelsesformand Lars Petersson i foråret 2022 trak sig for at fokusere på arbejdet som administrerende direktør for Sparekassen Sjælland-Fyn.

Steen Kyed er uddannet cand.scient.pol. og har tidligere arbejdet som underdirektør i DR-nyheder, vicedirektør for Statens Museum for Kunst og afdelingsleder i Finansministeriet. 

Museum Vestsjælland er et kulturhistorisk museum for Holbæk, Kalundborg, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Sorø kommune.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024